Thu. Jan 28th, 2021

Ajutor marca ”Solidar”

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare, în aer liber şi natură

Aseara, membri ai Asociatiei ”Solidar” din Vaslui au făcut o vizită inopinantă familiei Constantin Covrig, din localitatea Bleșca, comuna Ivănești. Împreună cu soția, cresc doi copii minori de 3, respectiv 5 ani. Cei de la ”Solidar” au găsit o familie care, în ciuda necazurilor, depun toate eforturile pentru a tine pasul cu cei din jur. Mama copiilor este lipsită de vedere încă de la naștere. A suferit o operație la unul din ochi și spune că medicii îi dau șanse de a-și căpăta vederea. Pentru asta însă are nevoie de bani. Pentru că au apărut copilașii, eforturile lor sunt îndreptate spre a-și încropi un adăpost. Tatăl copiilor, un tânăr harnic, fântânar de meserie, lucrează in prezent la pădure. Cu mâna lui a început construcția casei. E foarte mândru de tot ceea ce a făcut, cu toate că mai are de lucru până când adăpostul va fi corespunzător. ”Cu mare drag ne-a arătat o grădină lucrată. S-au lăudat și cu câțiva pui pe care îi cresc! Au nevoie însă de materiale de construcție, uși și geamuri. Casa trebuie tencuită și zugrăvită. Am ajuns la ei fiind sesizați de o consăteancă cu suflet mare. A fost impresionată de efortul lor ceea ce și pe noi ne-a impresionat. Ne-a relatat că i-au dat ochii în lacrimi când au văzut că stau cu pătura în geam. Ca atare, Antonela, sotia, s-a mobilizat imediat și le-a pregătit o surpriză, mai ales copiilor! Doar se apropie Ziua Copilului!
Le-am dus haine, încălțăminte, alimente, dulciuri și jucării!
Mulțumim d-nei Andreea Marina Gîtlan pentru că ne-a adus în atenție această familie pe la care ne-am propus să mai trecem!
Din suflet mulțumim mămicilor din Austria care ne-au trimis alimentele, produsele de igienă și dulciurile!! Le transmitem respectul nostru pentru că se gândesc la cei din țară aflați în nevoi!”, ne-a transmis Ionel popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui. Au cunoscut acest grup prin intermediul Cătălinei Gânceanu, o vasluiancă cu suflet mare, căreia de asemenea îi mulțumesc! 
„Pentru că acesta este bunătatea. Nu înseamnă să faci ceva pentru cineva pentru că acesta nu poate, ci pentru că tu poţi.” Andrew Iskander
Cei ce doresc să ajute această familie în eforturile lor de a duce o viață cât de cât normală o pot face vizitându-i la Bleșca sau prin intermediul celor de la Solidar.
”Noi ne-am încheiat ziua de astăzi încărcați sufletește de bucuria celor doi copilași vizitați!”, a tinut sa adauge Ionel Popa.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni stând jos şi copil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.