Fri. Dec 4th, 2020

Nelu Tataru, despre deschiderea teraselor

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Ministrul Sănătăţii spune că restaurantele trebuie să respecte reguli stricte: mâncarea va fi preparată şi servită doar cu mănuşi de protecţie, iar clienţii vor veni la terase doar în baza unei rezervări. Este cea mai aşteptată modificare pe care ministrul sanatatii o pregăteşte incepand cu 1 iunie. ”Chiar dacă terasele se vor deschide, cafeaua nu va mai fi servită la fel ca înainte.
Clienţii vor merge la terase doar dacă fac rezervare. Aici, trebuie să respecte o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate. Iar chelnerii vor purta măşti şi mănuşi”, declara Tataru.
Una dintre propunerile de care se doreste sa se tina cont este ca toţi clienţii să rămână într-o bază de date pentru a putea fi contactaţi, in cazul in care în respectivul local se va confirma un caz de Covid-19. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) propune redeschiderea localurilor în trei etape. Dacă terasele se deschid pe 1 iunie, restaurantele vor primi clienţi în interior abia două săptămâni mai târziu. 1 iulie ar trebui să fie ziua în care toate restaurantele, inclusiv cele care organizează nunţi, să se redeschidă.
Dacă starea de alertă nu se va prelungi, acest lucru se va întâmpla mai devreme, pe 15 iunie.
Veşti bune sunt şi pentru părinţi. Din 15 iunie, dacă numărul de cazuri nu va creşte, Ministerul Sănătăţii ar putea decide sa poata fi redeschise locurile de joacă din parcuri sau mall-urile.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: ceaşcă de cafea, băutură şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, masă şi interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.