19/04/2024

Scoala ”Ionel Miron”, refacuta din temelii

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioare

Acum circa sase ani, pe 13 iunie 2014, școala generală din centrul satului Ivănești primea numele unui fiu al locului. Este vorba de cel care a purtat Ivăneștiul în inimă peste tot pe unde a umblat prin lume, Ionel Miron, academician de talie mondiala.
“Profesorul Ionel Miron este, de departe personalitatea marcantă a Ivăneștiului. Cadru didactic, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, cercetător cu numeroase brevete de invenție recunoscute atât la nivel național, cât și internațional. Domnul profesor a făcut cinste comunității noastre. Noi eram datori să-l recompensăm dupa puterile noastre.
Atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, domnia sa este o motivație în plus pentru ca școala din Ivănesti să ajungă acolo unde îi este locul, cât mai sus”, declara, la momentul festiv, primarul Vasile Novac.
Dupa sase ani de la momentul în care academicianul Miron pășea cu emoții în școala care astăzi îi poartă numele, primarul Vasile Novac a reușit să facă un lucru pe care mulți îl credeau aproape imposibil. După nopți nedormite și drumuri la tot felul de instituții naționale, edilul Vasile Novac a reușit să dea în folosință o clădire complet modernizată. O clădire de rang european. “Mi-am amintit, la acest moment festiv, că participam la deschiderea anului școlar cu oarece strângere de inimă, pentru că îmi dădeam seama că nu sunt condiții moderne de învățământ. Copiii din Ivănești, alături de ceilalți copii din România, merită să învețe în condiții civilizate, demne de orice școală europeană. Suntem la a doua recepție a unui proiect de anvergură, după cel de luni, 18 mai, când am avut recepția la 6 km de asfalt, realizat prin fonduri europene.
Astăzi, inaugurăm școala gimnazială “Ionel Miron”, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDL).
Adresez mulțumiri constructorului, firma din Roman care a reușit să construiască școala într-un timp record. Sper ca la 15 septembrie, atunci când vom fi conectați la apă și canalizare, să pot veni în fața părinților, a elevilor și cadrelor didactice și să spun cu mândrie că școala gimnazială “Ionel Miron” este o școală europeană. Un lacas de invatamant cu care ne mândrim”, adaugat la final primarul Novac.
Noua școală, complet reabilitată și modernizată, are 10 săli de clasă, laboratoare, grupuri sanitare moderne, atât la parter, cât și la etaj, două centrale termice. Intreaga investiție se ridică la câteva sute de mii de euro.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos şi interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.