Thu. Dec 3rd, 2020

”PIONI” vasluieni pe tabla de şah a Campionului Mondial Anatoly Karpov

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos şi şah

Un adevărat simbol pentru copiii care sunt atrași în număr tot mai mare de sportul minții, Anatoly Karpov implineste astazi o frumoasa varsta. Cu aceasta ocazie iubitorii sahului ii ureaza SĂNĂTATE şi LA MULŢI ANI !
Constantin C. Grosu, președintele Asociatiei Judetene de Șah Vaslui, împreună cu cinci profesori vasluieni, au fost prezenți la deschiderea Turneului Regilor de la București, care s-a consumat in luna noiembrie a anului 2017, unde au avut şansa si marea onoare de a schimba câteva ”amabilităţi” cu Anatoli Karpov, ca urmare a invitației primite de cei de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva „Elisabeta Polihroniade” din municipiul Vaslui. ”Ne-am bucurat pentru imensa sansa avuta. Suntem asadar un numar de 6 vasluieni care am avut onoarea de a ne intalni cu fostul mare campion mondial. Este un om deschis, jovial, lipsit de infatuare”, a spus Constantin Grosu despre evenimentul petrecut acum mai putin de trei ani, la Bucuresti.
Ştefan Emilian Prisacaru, membru al Clubului Sergentul Vaslui, este, la doar 15 ani, printe puţinii jucători din ţară care a avut onoarea de a participa la simultanul de şah organizat la Iaşi pe 24 noiembrie 2016, susţinut de marele campion mondial Anatoli Karpov, cu prilejul Simpozionului internaţional „Educatie prin sah”. La sfârşitul simultanului Ştefan a fost felicitat de campionul mondial. Marius Cornel Ursan, presedinte al C.S. Gambit Husi, este singurul jucãtor de sah din judetul Vaslui care a jucat o partidã amicalã cu marele campion mondial Anatoli Karpov. Acest „eveniment” s-a petrecut pe 24 noiembrie 2016, când renumitul campion a participat la Iasi, la Simpozionul international „Educatie prin sah”.
Anatoli Evghenevici Karpov (în limba rusă Анато́лий Евге́ньевич Ка́рпов; n. 23 mai 1951, Zlatoust, Rusia]) este un mare maestru internațional rus de șah și fost campion mondial (1975-1985, 1993-1999), decorat cu Premiul Lenin în 1981. În 1985, Anatoli Karpov a fost învins de Gari Kasparov, care a devenit astfel noul campion mondial la șah (1985-1993).

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, şah, masă, pălărie şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, costum
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.