Thu. Apr 15th, 2021

Se vor deschide terasele, de la 1 iunie

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Românii se pot gândi la vacanţă, în faza actuală a epidemiei de COVID-19. Ministrul sanatatii, Nelu Tătaru atrage totusi atenția că relaxarea trebuie să se facă treptat. Dacă actuala etapă va merge bine deschiderea teraselor se va face incepand cu 1 iunie şi deschiderea plajelor, de la 15 iunie.
„Trebuie să relaxăm in etape. Ne vom putea gandi si la vacanta. Ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem si plajele, de la 15 iunie. Atunci începe, normal şi sezonul estival. Abia atunci putem spune că am trecut cu bine de toata aceasta ”nebunie” numita Covid-19”, a afirmat Tătaru.
Acesta a mai adăugat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială.
„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese in total, încă mai avem 17.700 de cazuri de imbolnaviri. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei. Apoi avem un timp în care să analizăm tot ceea ce a fost, să previzionăm ceea ce va urma”, a adăugat Tătaru. Acesta a efectuat, vineri, o vizită la Iaşi. In ”dulcele targ” acesta s-a întâlnit cu medicii manageri de spitale, cu care a discutat despre evoluţia cazurilor de coronavirus.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.