Tue. Dec 1st, 2020

BĂRBAT REȚINUT PENTRU FURTURI CALIFICATE

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Un bărbat din Tanacu a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Tanacu, județul Vaslui, bănuit de comiterea a 5 infracțiuni de furt calificat.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în perioada aprilie 2018 – februarie 2020, bărbatul a pătruns prin efracție și prin escaladare în mai multe locuințe și anexe de pe raza localității Tanacu, ocazie cu care a sustras diverse bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 13.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de peste 80%, fiind restituit persoanelor vătămate.
În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.
În cauză mai sunt cercetați 2 bărbați din Tanacu, cu vârste de 18, respectiv 31 de ani. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților. 
Pentru a nu deveni victima furturilor din locuință, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă transmite câteva recomandări : 
• Încuiați ușile și ferestrele atunci când plecați de acasă, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
• Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe;
• Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuințe;
• Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră;
• Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foate eficient;
• Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.