Tue. Dec 1st, 2020

Handbalul a fost ”inghetat”, indiferent de esalon!

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport şi teren de baschet

Luni, 18 mai, a avut loc la sediul Federatiei Romane de Handbal o sedinta a Consiliului de Administratie al acestui for legiuitor. 
Multe au fost hotararile luate in virtutea intreruperii campionatelor ca urmare a pandemiei de Covid-19. Astfel, s-a luat hotararea ca atat Liga Florilor Mol cat si Liga Zimbrilor să nu se mai dispute și să se încheie campionatele fără acordare de titlu/medalii si se aprobă înghețarea clasamentului actual.
Legat de clasamentul actual, s-a supus aprobării acest clasament, cu criteriile intermediare de departajare sau clasamentul actual cu criteriile finale de departajare.
S-a aprobat cu 10 voturi „pentru” și 6 voturi „împotrivă” ca actualul clasament realizat conform criteriilor de departajare intermediară, să rămână în vigoare. 
De asemenea, s-a aprobat ca atât la masculin cât și la feminin, Cupa României FAN Courier să se joace în august, disputarea acestor partide urmand să dea atât clasamentul în Cupa României FAN Courier, cât și câștigătoarea Super Cupei (masculin și feminin).
S-a aprobat, totodata, închiderea clasamentelor în seriile Diviziei A-masculin și feminin, conform clasamentului actual, cu criteriile de departajare finală. 
Cu 14 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă” s-a validat ca promovarea să se realizeze în urma disputării unui turneu final, la care să participe cele mai bine 8 echipe clasate în clasamentul aprobat anterior, turneu care se va desfășura după minim 30 de zile de la reluarea antrenamentelor în sală. 
S-a mai aprobat, în unanimitate, varianta „fără retrogradare”
De asemenea, în urma disputarii turneelor de promovare la feminin să promoveze primele 3 echipe și la băieți primele 2 echipe, iar în cazul în care acestea nu pot onora participarea în Liga Națională, să aibă dreptul de a se înscrie restul echipelor, în ordinea clasării la turneul de promovare.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, teren de baschet şi stadion

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.