Sun. Nov 29th, 2020

Activități preventive în sprijinul structurilor M.A.I. care efectuează filtre/paza centrelor de carantină din județul Vaslui

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer, pantofi şi în aer liber

Pandemia poate veni și cu “simptome” de corupție, avertizează GRECO într-un raport recent dat publicității. Pentru a evita apariția unor cazuri de corupție determinate de contextul special al stării de urgență, ofițerii DGA sunt mereu alături de angajații MAI cu informații utile și recomandări preventive privind riscuri ce pot să apară în această perioadă.
În acest context al situației epidemiologice actuale determinată de răspândirea noului coronavirus (COVID-19) și a necesității sprijnirii măsurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminării, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, au desfășurat în perioada 05.05.2020 – 15.05.2020, un număr 23 activităţi cu scop preventiv cu personalul M.A.I. care efectuează paza centrelor de carantină instituționalizată din județul Vaslui, precum și cu personalul ce desfășoară activități de patrulare privind respectarea Ordonanțelor Militare. La activități au participat 64 persoane din care 30 polițiști, 22 jandarmi și 12 polițiști locali. 
În cadrul activităţilor preventive au fost purtate discuții privind cadrul legal referitor la prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie, consecințele corupției în contextul pandemiei, situații în care se pot materializa posibile riscuri de corupție, precum și modalitățile de sesizare a faptelor de corupţie. 
De asemenea, în vederea cunoașterii modului de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, a fost popularizat Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806 și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Vaslui, respectiv municipiul Vaslui, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 25, tel. 0235/303.282, fax 0235/318.323, e-mail vaslui.dga@mai.gov.ro.
Activitățile au fost desfăşurate cu sprijinul conducerii Inspectoratului Județean de Poliție și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și au beneficiat de participarea echipelor de jandarmi, de polițiști precum și a angajaților Poliției Locale Vaslui și Bârlad, care asigură punerea în aplicare a prevederilor legale privind reducerea riscului contaminării cu COVID-19 în toate centrele de carantină de pe raza județului Vaslui. 
Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității efectelor acestora, raportat la acțiunile de limitare a răspândirii noului coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunității din care fac parte, cât și asupra întregii societăți.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE VASLUI

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, maşină şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.