Thu. Dec 3rd, 2020

Modificari in fotbalul romanesc

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni făcând sport, oameni în picioare, în aer liber şi natură

Ca urmare a pandemiei cu Covid 19 conducerea Federatiei Romane de Fotbal a fost nevoita sa faca modificari in special la nivelul Ligii a 3-a. Astfel, ca urmare a acestui fapt sezonul esalonul al treilea al fotbalului romanesc nu se va mai relua. 
Pe de alta parte din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele unor mini-grupe de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva celorlalte două echipe din mini-grupă.
Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în parte/a Municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util.
FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor/Municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze.
Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară, cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat. 
Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție).
Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
În situația în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă. reamintim, in esalonul 3 al fotbalului romanesc activeaza si formatia Husana Husi, reprezentanta judetului Vaslui. Pentru sezonul 2020-2021 nu ar fi deloc exclus ca din judetul nostru sa mai fie prezenta si FC Sporting Juniorul Vaslui, echipa lui Cornel Cracea fiind una dintre candidatele serioase la promovarea in Liga a 3-a.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni făcând sport şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni făcând sport, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni făcând sport şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.