Sun. Nov 29th, 2020

Apel umanitar: Ajutati o mama cu 5 copii!!

4 min read

Este posibil ca imaginea să conţină: casă, cer, copac şi în aer liber

Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui a primit un apel de la înv. Anca-Flavia Rosu, cu referire la un copilaș bun la învățătură, care insa trăiește în lipsuri materiale! Iată apelul:
„Într-o stare de urgență, care sperăm că se apropie de sfârșit, mă încearcă un sentiment de neputință în a ajuta o mamă cu 5 copii care trăiesc într-o casă în care plouă. Mama e depășită de situație, nu mai găsește soluții să le ofere copilașilor un loc uscat în care să încapă toți. E adevărat că în curtea lor se pot vedea cu ușurință paleți cu bolțari pentru construcția unei căsuțe cu o cameră, o bucătărie, o baie în care să poată locui normal această familie, dar nu e indeajuns pentru a fi construită căsuța. Mai este nevoie de multe alte materiale.
Sunt învățătoarea celui de-al doilea copil al femeii. Are un telefon cu butoane, depășit, foarte vechi. Nu poate să îl pună la dispoziția celor 2 copii care merg la școală, pentru a putea învăța online. Consideră că prioritar este să le asigure hrana zilnică, materiale de igienă și alte cheltuieli la limita existenței. Paradoxal este faptul ca elevul din clasa pe care o coordonez eu rezolvă zilnic pagini întregi cu exerciții la matematică, foi nenumărate cu dictări, transcrieri, copieri din manual, citește foarte bine la prima vedere, fiind doar în clasa I deja. Trece o prietenă de-a mamei o dată pe săptămână pe la ei și îmi trimite fotografii cu tot ceea ce lucrează băiețelul. Este și un pasionat de a colora si picta diverse fișe!
Baietelul este trist pentru că o vede pe mama sa îngrijorată, supărată, chiar dacă aceasta încearcă să nu plângă în prezența lor, dar nu poate ascunde durerea de stomac pe care o suportă zilnic, sperând că îi va trece. BNe-a sosit un apel de la d-na înv. Roșu Anca-Flavia referire la un copilaș bun la învățătură dar care trăiește în lipsuri materiale! Iată apelul:
„Într-o stare de urgență, care sperăm că se apropie de sfârșit, mă încearcă un sentiment de neputință în a ajuta o mamă cu 5 copii care trăiesc într-o casă în care plouă .Mama e depășită de situație, nu mai găsește soluții să le ofere copilașilor un loc uscat în care să încapă toți.E adevărat că în curtea lor se pot vedea cu ușurință paleți cu bolțari pentru construcția unei căsuțe cu o cameră, o bucătărie, o baie în care să poată locui normal această familie, dar nu e deajuns pentru a fi construită căsuța. Mai e nevoie de muulte materiale.
Sunt învățătoarea celui de-al doilea copil al femeii. Are un telefon cu butoane, depășit, foarte vechi . Nu poate să îl pună la dispoziția celor 2 copii de școală , pentru învățarea online. Consideră că prioritar este să le asigure hrana zilnică, materiale de igienă și alte cheltuieli la limita existenței.Ce e paradoxal, elevul din clasa pe care o coordonez eu ,rezolvă zilnic pagini întregi cu exerciții la matematică, foi nenumărate cu dictări, transcrieri, copieri din manual, citește foarte bine la prima vedere , fiind doar în clasa I deja. Trece o prietenă de-a mamei o dată pe săptămână pe la ei și îmi trimite fotografii cu tot ceea ce lucrează băiețelul. Este și un pasionat de a colora, picta diverse fișe!
E trist băiețelul pentru că o vede pe mama sa îngrijorată, supărată, chiar dacă aceasta încearcă să nu plângă în prezența lor, dar nu poate ascunde durerea de stomac pe care o suportă zilnic, sperând că îi va trece.Bănuiește că e de la stres, de la îngrijorări, dar poate fi și de la alimentația precară.
Apelul meu este către cei de bună credință care ar putea să îi pună la dispoziție un spațiu convenabil de locuit, poate o rulotă, un container care poate fi amenajat și mai sigur decât căsuța care stă să se dărâme pe ei.
Cei 2 copii, care sunt de vârste școlare ar avea nevoie de câte un telefon/tabletă cu internet plătit bineînțeles,”
Cei care doresc să ajute ne pot contacta la mobil: 0753342654 sau email: office.solidar@gmail.comănuiește că e de la stres, de la îngrijorări, dar poate fi și de la alimentația precară.
Apelul meu este către cei de bună credință care ar putea să îi pună la dispoziție un spațiu convenabil de locuit, poate o rulotă, un container care poate fi amenajat și mai sigur decât căsuța care stă să se dărâme pe ei.
Cei 2 copii, care sunt de vârste școlare ar avea nevoie de câte un telefon/tabletă cu internet plătit bineînțeles. In speranta ca se gasesc oameni care sa ii ajute va multumesc anticipat”. 
O scrisoare care reflecta situatia existenta in multe localitati ale tarii din mediul rural care se zbat intr-o saracie lucie. 
La final va informam faptul ca cei care doresc să ajute o pot face contactand-ul pe presedintele Ionel Popa la tel. 0753342654 sau email: office.solidar@gmail.com

Dorelian David

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: interior
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: casă, cer şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.