Thu. Dec 3rd, 2020

Nelu Tataru, la Vaslui

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avut o intalnire la Prefectura Vaslui cu managerii spitalelor din judeţ şi cu şefii principalelor instituţii din domeniu.
Acesta a precizat că principalele subiecte discutate au fost legate de testările din spitale şi de acordarea stimulentului financiar personalului medical care lucrează cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.
“Vasluiul rămâne până la această dată un judeţ care ţine în frâu pandemia. Probleme nu au fost, sunt în ritmul pandemiei, ca să spun aşa. Rămân problemele testărilor, pe care fiecare dintre ei (managerii de spitale – n.r.) au libertatea să le facă în concordanţă cu măsurile care circulă de la INSP, rămân problemele legate de stimulentul acordat pentru cei care lucrează cu persoane confirmate COVID. Le-am explicat că rămâne la latitudinea lor să identifice acele persoane, pentru că noi de la nivel central nu putem şti care sunt acele persoane. Toţi cei care intră în contact cu o persoană care chiar şi ulterior este confirmată pozitiv, beneficiază de acel stimulent”, a precizat ministrul.
Tataru a facut referiri si la situaţia testărilor efectuate la nivelul judeţului Vaslui, afirmand că nici reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi nici cei de la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad, care este unitate suport COVID-19, nu au spus că ar mai fi nevoie să ducă probele în altă parte sau să suplimenteze numărul de personal.
“Am specificat necesitatea testării întreg personalului în anumite secţii cum sunt UPU, Infecţioase, Pneumologie, ATI şi purtarea echipamentului de protecţie. Au fost cazuri când aceste măsuri erau la limită şi am cerut corecţia lor”, a declarat Tătaru.
Acesta a efectuat sâmbătă o vizită de lucru la Iaşi şi Vaslui, concluzionând că trebuie să revină în control în ambele judeţe.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.