Sun. Nov 29th, 2020

Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, maşină şi în aer liber

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.
În ziua de 30 aprilie a.c., ora 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Anton Pann din mun. Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Vaslui.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

** 
În cursul zilei de astăzi, 1 mai a.c., ora 12:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Național DN 24A, în localitatea Murgeni, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice. 
Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Huși, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.