Sun. Nov 29th, 2020

Actiune derulata de Serviciul de Investigare a Crimnalitatii Economice

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au acționat pe raza județului Vaslui pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
În ziua de 30 aprilie a.c., în intervalul orar 0900 – 1400, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au derulat o acțiune pe raza județului, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice. 
De asemenea, acțiunea a vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), dar și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu ordonanțele militare emise.
În cadrul acțiunii, au efectuat controale la peste 80 de agenți economici și au legitimat peste 90 de persoane, iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 lei. Cele mai multe sancțiuni – 41 – au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit, iar 3 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Totodată, au fost confiscate mai multe produse comercializate fără documente legale de proveniență (dezinfectant, mănuși și măști de protecție, produse destinate curățeniei, produse alimentare și țigarete), în valoare totală de peste 4.400 lei, precum și suma de 400 lei.
În cadrul acțiunii, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au sancționat 2 agenți economici din municipiului Huși, cu sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.000 lei, pentru abateri săvârșite în Codul Muncii (Legea 53 din 2003 – republicată).
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.