Sun. Mar 7th, 2021

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

3 min read

http://vs.politiaromana.ro
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE 
Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr.1, România
Tel. 0235. 303 009 , Fax:0235. 311 352
E-mail: politia@vs.politiaromana.ro

În ziua de 29 aprilie a.c., ora 20:34, polițiștii Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Vaslui, au depistat în trafic, pe strada Decebal, un autoturism înmatriculat în Italia. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 24 de ani, din
județul Teleorman. 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0.08 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335, alin. 1 și 3 din Codul Penal. 
Totodată, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 4.175 lei pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute de ordonanțele militare, conducere sub influența alcoolului dar și pentru lipsa documentelor prevăzute de legislația rutieră în vigoare.
Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în
permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!
Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a
mişcărilor.
Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.
De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă
bicicleta echipată corespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.