Sat. Sep 19th, 2020

COMUNICAT IMPORTANT PENTRU FERMIERI

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, cer, iarbă, în aer liber şi natură

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anunțat in cursul zilei de ieri, miercuri, 29 aprilie, că fermierii care vor să încaseze primele pentru asigurarea culturilor agricole pot să depună cereri pentru finanțare până in luna noiembrie. Sesiunea pentru depunerea cererilor se deschide în mai. Cererile se depun la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pe submăsura 17.1 PNDR 2020.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va relansa la jumătatea lunii mai submăsura 17.1 intitulata „Prime de asigurare a culturilor”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare va dispune de o alocare totală de aproximativ 40 milioane euro.
Submăsura va fi deschisă până la sfârșitul lunii noiembrie 2020 şi va fi destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 şi culturilor de primăvară pentru campania 2020. Pentru sectorul zootehnic sesiunea va fi disponibilă la o dată ulterioară.
Principalele riscuri eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare acoperă fenomenele climatice nefavorabile, inclusiv seceta. De asemenea, alte fenomene climatice nefavorabile acoperite de submăsură sunt: arșița, inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada.
”Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale şi Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rrurale, din analiza pe care au realizat-o la nivelul departamentelor tehnice și prin colectarea unor sugestii ale asociațiilor de fermieri, au realizat îmbunătățiri şi simplificări consistente pentru această sesiune, atât în ceea ce privește fișa măsurii, cât şi condițiile de accesare.
În ceea ce privește sesiunea organizată anul trecut, din cele 1.077 cereri de finanțare eligibile, până la această dată au fost contractate 998 cereri cu o valoare de aprox. 1,75 mil euro, fiind plătite 800 din acestea, diferența reprezentând cereri aflate în diferite stadii de contractare sau plată”, ne-a declarat Gigel Crudu, director executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: casă şi în aer liber

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.