Sun. Mar 7th, 2021

Comunicat de la IPJ Vaslui

2 min read

STIMAȚI CETĂȚENI,

Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine, doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, ÎMPREUNĂ. 
Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi trebuie să abordăm diferit această zi, să respectăm distanţarea socială, Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.
Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. 
Încă nu este posibil să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane.
Dacă vremea va fi prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.
Polițiștii și jandarmii vor acționa pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și vor supraveghea toate acele zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, unde tradițional se încing grătarele.
”Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 până la 20.000 de lei.
Peste 600 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, militari dar și polițiști locali vor fi în stradă, în perioada 1 – 3 mai, pentru siguranța dumneavoastră, iar efectivele implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt atunci când se constată încălcări ale legii”, ne-a transmis Bogdan Ghiorghiță, purtator de cuvant al IPJ Vaslui.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.