Sun. Mar 7th, 2021

Cinste lui!

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Marti, 28 aprilie, în jurul orelor 11.00, un angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, George Iosip, din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, aflat în timpul liber, a observat o persoană cazută pe stradă. A fost vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani, care avea nevoie urgenta de acordarea primului ajutor medical. Victima se afla în stare de conștiență și prezenta o plagă sângerândă la nivelul capului, drept pentru care colegul nostru, ajutat de o persoană aflată în trecere, i-a oprit hemoragia și a dat indicații precise către dispeceratul unității privind localizarea evenimentului. În scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță SMURD, victima fiind preluată de către echipaj în stare stabilă și transportată la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.
”Stirea nu este despre colegul nostru sau despre ISU Vaslui, pentru că pe colegul nostru cu care ne mândrim că este angajatul nostru, îl cunoaștem foarte bine și nu este la prima acțiune de acest gen. În anul 2018, ISU Vaslui l-a desemnat ”Salvatorul anului” iar o revistă de specialitate i-a acordat o diplomă de onoare pentru îndeplinirea misiunilor sale. Revenind, precizăm că această știre este despre noi toți cei care în viața de zi cu zi, ne putem identifica cu persoana ”salvatorului”. Salvatorul nu trebuie să fie un erou, nu trebuie să facă fapte mărețe. Salvatorul este acea persoană care atunci când e nevoie acționează și ajută după posibilitățile sale. Orice gest, oricât de neînsemnat ar putea părea, poate salva o viață.
Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților omenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența.
Vă invităm stimați cetățeni să facem diferența!”, ne-a transmis, atat de frumos, unul dintre angajatii ISU Vaslui, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: text
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.