Fri. Mar 29th, 2024

Apel de urgență pentru familia cu casa arsă din satul Tifu!

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, copil, copac şi în aer liber

In cursul zilei de ieri reprezentanti ai Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui s-au deplasat la familia Costache Ionel. Aceasta locuieste in localitatea Țifu, comuna Banca, județul Vaslui. Acum câteva zile un incendiu devastatator a distrus în totalitate locuința respectivei familii. Detalii de la incendiu au fost prezentate de către d-ul Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea (pe pagina de facebook). A ars în totalitate o gospodărie frumoasă, în care locuia familia cu cei 4 copii (cu varste cuprinse între 6 si 17 ani, respectiv douã fete de 6 si 9 ani si doi bãieti, de 14 si 17 ani, toti la scoalã!) precum și părinții soțului! Incendiul s-a declanșat de la un prelungitor supraîncărcat. (Atenție pentru toți cei care folosesc astfel de echipamente!). ”Prezența de spirit a d-lui Costache Ionel și intervenția, la un moment dat, a echipajului de pompieri, a făcut ca incendiul să nu se propage și la gospodăriile vecinilor. Pentru că lucrează în agricultură, veniturile sunt mici și are nevoie de sprijin pentru a-și reface locuința, ajutorul acordat familiei trebuie sa fie cat mai urgent! Momentan locuiesc la o rudă. Am fost plăcut impresionați de solidaritatea manifestată de primarul comunei Șuletea, d-ul Tamaș Ciprian dar și a primarului comunei Banca, d-ul Gheorghe Vânătoru. Împreună încearcă să ajute familia, însă e nevoie și de sprijinul nostru! Noi le-am dus alimente de bază precm și dulciuri pentru copii. Urgența numarul 1 o constituie la aceasta ora materialele de construcții! Lucrarile trebuiesc demarate de la zero!
Facem apel către toți cei care pot să ajute această familie greu încercată! D-ul Costache Ionel poate fi contactat la numãrul de telefon 0760824511. Se pot face și donații în bani în contul: RO28RNCB0260160710160001 deschis la BCR pe numele unuia dintre copiii familiei, COSTACHE REMUS MANUEL. Așadar, puteți ajuta cu materiale de construcție, cu alimente, acestea fiind necesitățile de primă urgență. Apoi vom discuta și despre mobilier și electrocasnice.
Mulțumim d-rei studente Anisia Jitaru, din Brașov, pentru că ne-a ajutat să procurăm alimentele.
Asociația „Solidar” a fost reprezentată de Antonela-Irina Popa și Ionel Popa”, ne-a transmis cel din urma, presedintele asociatiei valuiene.
Dumnezeu să ajute familia Costache si să o întărească pentru a ieși din această grea încercare!

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber şi natură, text care spune „Pe locul fostei locuințe s-a curățat terenul urmând a se construi o altă locuință de la zero!”
Este posibil ca imaginea să conţină: plantă şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.