Thu. Sep 24th, 2020

Organizatorii Festivalului umorului iau in calcul mai multe variante

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Dupa cum v-am mai anuntat, in acest an ar urma sa se desfasoare o noua editie, a XXVI-a, a Festivalului umorului ”Constantin Tanase”. Ca urmare a pandemiei de Coronavirus organizatorii manifestarii culturale iau in calcul mai mute variante. Iata ce a postat Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea CulturiiTraditionale (CJCPCT) Vaslui in legatura cu acest eveniment:

Dragii noștri,

Ne dorim enorm să vă putem oferi o nouă ediție cu evenimente la cel mai înalt nivel. În momentul declarării stării de urgență, proiecția programului se găsea în etapa de elaborare, presupunând vizionarea spectacolelor susceptibile să se regăsească pe afișul Festivalului de Umor “C. Tănase”, ediția a XXVI-a.
Având în vedere interdicția teatrelor de a organiza reprezentații cu public ne-am reorientat spre vizionarea online a spectacolelor, în așa fel încăt să putem avea temele făcute în cazul fericit al ridicării barierelor.
În funcție de hotărârile autorităților centrale și locale, avem pregătite 4 variante de derulare a acestei ediții, astfel:
Planul A (3-5 iulie – evenimente în aer liber și 27 septembrie – 4 octombrie, spectacole de interior). Acest plan reprezintă proiectul nostru inițial de desfășurare. Este condiționat de posibilitatea organizării evenimentelor cu public, atât în aer liber cât și în interior.
Planul B(3 – 5 iulie, evenimente exclusiv în aer liber, Centrul Civic, Teatrul de Vară) Conform acestui scenariu, festivalul s-ar desfășura doar în cele trei zile, pe timpul verii, pentru a preveni intrarea publicului în săli de spectacol clasice, de interior. În caz de vreme nefavorabilă, variantele de selecție a spectacolelor ar urma un profil de eveniment care s-ar putea juca pe scene modulare acoperite, în Centrul Civic. O alternativă luată în calcul este Sala Polivalentă, cu vânzarea unui nr. de bilet care să nu permită aglomerarea.
Planul C (27 septembrie – 4 octombrie, evenimente de interior preponderent).
Acest plan ar deveni aplicabil în condițiile prelungirii interdicției de organizare a evenimentelor cu public până în luna mai inclusiv și în situația garantării siguranței publicului într-o încăpere cu 600 de persoane, capacitatea Casei de Cultură din Vaslui. Pentru asta luăm în calcul obligativitatea publicului de a purta mască de protecție.
Planul D(luna mai, anul 2021). În situația prelungirii stării de urgență sau a interzicerii evenimentelor cu public până în luna iulie inclusiv, am fi într-o situație de incertitudine atât noi ca organizatori cât și teatrele. Din acest motiv ar interveni imposibilitatea planificării coerente a unui program de spectacole și a vânzării biletelor/abonamentelor pentru acest an.
Asigurându-vă de întreaga noastră prețuire, vă transmitem că vom face tot ce depinde de noi pentru a alege varianta corectă.
Grafică: Cristian Vecerdea Criv
#festivalulumoruluivaslui50

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.