Tue. Sep 22nd, 2020

Actiuni derulate de Serviciul de Investigatii a Criminalitatii Economice

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, nor, iarbă, în aer liber şi natură

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au acționat pe raza județului Vaslui pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanVaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – au executat mai multe acțiuni polițienești pe raza județului Vaslui (municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși precum și a comunelor limitrofe), pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.
În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la peste 160 de agenți economici și au legitimat peste 200 de persoane, iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 103.500 lei. Cele mai multe sancțiuni – 48 – au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit, iar 12 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Totodată, au fost confiscate mai multe produse comercializate fără documente legale de proveniență (produse alimentare, produse destinate curățeniei, alcool sanitar și produse medicale), în valoare totală de peste 2.800 lei, precum și suma de 4.490 lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare.

Este posibil ca imaginea să conţină: maşină
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos şi telefon

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.