Mon. Sep 28th, 2020

Comunicat din partea IPJ Vaslui

3 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: foc şi noapte

Stimati cetateni,

Trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună.
Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele.

Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și

A T E N Ț I E

-Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Respectați indicațiile din magazine și respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră;

-Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane ;

-Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii ! Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei.

Poliţiştii vasluieni, împreună cu jandarmii, polițiștii locali și militarii sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră. 
Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, am răspuns la cele mai frecvente întrebări adresate în această perioadă.

1. Pot să merg să mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație ? 
Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 ( asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele A.N.S.V.S.A.) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

2. Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an , carne de miel să vină să mi-l aducă acasă?
Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

3. Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș? 
Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

4. Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? 
Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificative, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, mulţime, noapte şi interior
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.