Thu. Oct 1st, 2020

”Colaborare” benefica Bihor-Vaslui pentru mamicile din intreaga tara

4 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Scriitoare, creatoare de jucării, blogger de parenting, ocupantă a locului II la Miss Crișana, Petra Boantă poate fi în aceste zile, în care cu toții simțim anxietate și avem frici, zâna cea bună, care te ajută să-ți învingi emoțiile negative.
Pe tine, dar mai ales pe copilul tău. Ea e mama lui ”Emoționel”. Emoționel e un pachet de jocuri educative care e disponibil și în format print, dar care a fost adaptat vremurilor în care distanțarea socială e termenul cel mai des folosit. „Emoționel s-a născut din dorința de a le oferi copiilor și implicit, părinților de pretutindeni, un mic suport în recunoașterea, înțelegerea și exteriorizarea a 30 de emoții, de la A la Z. ”Emoționel” își dorește foarte tare să fie alături și să susțină din punct de vedere moral toți copiii și toți părinții. Cum face asta? Cu ajutorul mediului Online, atât de exploatat în perioada aceasta agitată în care ne aflăm. Așadar, ”Emoționel” s-a adaptat și el situației! A gândit câteva materiale educative în format PDF, ce pot fi primite pe messenger, pe whatsapp sau pe email. Materialele îi ajută pe copii să își dezvolte inteligența emoțională, creativitatea și limbajul. Le oferă copiilor diverse idei de jocuri și activități ce pot fi făcute în casă. Unul dintre acestea poate avea loc în fața geamului, de exemplu. Copiii trebuie să identifice culorile mașinilor care trec și să menționeze un alt obiect care are aceeași culoare.
”Emotionel” îi sfătuiește pe copii să își controleze furia. Cum? Să ia o foaie de hârtie și să deseneze pe ea toate lucrurile negative care le vin in minte. Ulterior, să mototolească hârtia și să o arunce la coșul de gunoi. E un exercițiu care aduce cu sine multă eliberare.
Totodată, îi sfătuiește ca în loc să fie triști, mai bine să îmbrățișeze un ursuleț din pluș și să îi spună acestuia tot ce îi doare. Să își exteriorizeze emoțiile neplăcute.

O carte destinata mamicilor din intreaga tara

Deoarece Petra e o tănără foarte activă și creativă, nu a stat degeaba în aceste zile. A dat startul unui nou proiect, în care i se alătură zilnic zeci de mame. Este vorba despre “Însemnările a 101 mămici fantastice”. „Acest proiect se va concretiza într-o carte a mămicilor cu gânduri sincere, originale și rupte din experiența lor proprie. Deja 20 de mămici s-au alăturat proiectului. Se pare că a prins foarte bine, deși abia aseară am postat anunțul pe pagina de facebook.
”Mămicile care răspund afirmativ la provocare primesc un ghid cu 11 întrebări la care să răspundă. Acestea vor fi publicate în carte, însoțite fiind de numele lor, desigur”, spune Petra Boanta. 
Sunt înconjurată de mămici, absolut peste tot. Ele sunt cele mai frumoase ființe și desigur că atunci când spun asta mă gândesc în primul și în primul rând la mama mea. 
Iar mămicile, pentru că își doresc tot ce e mai bun pentru copilașul lor, se sperie. E normal. Primul impuls este frica… 
Și uite așa mi-a venit ideea să coordonez un volum în care 101 mămici să-și exprime propriile gânduri, să-și dezvăluie propriile experiențe, să spună lucruri testate, adevărate, originale. Totul să fie practic, aplicabil.
Cred că e un real ajutor să știi că nu ești singură, că a trecut și altcineva prin ceea ce treci tu și că a avut încredere în forțele proprii, s-a ridicat și a mers mai departe, nu s-a lăsat descurajată. Nu?
Mămicile trebuie ”să se întâlnească”. Să-și vorbească. Consider că cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin intermediul unei cărți. O carte a lor, unde informația este sinceră, este livrată cu suflet, cu drag.

O vasluianca a aderat cu mare satisfactie la initiativa Petrei

Iata ca, spre marea noastra bucurie, a vasluienilor, prima care a dat curs invitatiei lansata de Petra este tocmai o vasluianca, pe numele sau Georgiana Pascariu. Este nimeni alta decat cea care a organizat prima editie a manifestarii denumita sugestiv ”Petrecerea mamicilor”, actiune desfasurata in ajunul zilei de 8 martie, Ziua Internationala a femeii. Aceasta ”si-a luat inima in dinti” si astfel a inceput o frumoasa si, se spera, trainica colaborare cu Petra. 
”Petra Boanta va coordona un volum de însemnări adevărate, provenite din viețile și experiențele mamelor. Personal “salut” aceasta inițiativă, cred ca aceasta carte va avea o puternică amprentă asupra comunității de mame si îmbrățișez cu drag aceasta colaborare”, ne-a declarat Georgiana Pascariu. 
Incheiem aici aceasta frumoasa ”poveste”, nu inainte de a nutri speranta ca se vor gasi si alte mamici din Vaslui dar si din tara care sa urmeze frumosul exemplu al Georgianei Pascariu si care sa adere la initiativa Petrei Boanță.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiat
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, selfie şi cadru apropiat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.