Sat. Sep 26th, 2020

Retinut pentru savarsirea de infractiuni la regimul armelor si munitiilor

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 18 de ani, din comuna Cozmești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și uz de armă fără drept. 
La data de 03 aprilie a.c., ora 19.40, în urma unei activități comune apolițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui și ai Poliției Municipiului Vaslui, împreună cu personal de specialitate din cadrul A.V.S. LR HUNTERS Iași (gestionar al fondului cinegetic), pe fondul de vânătoare nr. 5, aflat pe raza localității Fâstâci, comuna Cozmești, a fost depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Cozmești. Acesta avea asupra sa o armă de vânătoare calibrul 20 mm, încărcată cu cartuș de vânătoare de același calibru. Arma letală găsită și cartușul aferent au fost ridicate în vederea stabilirii provenienței.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu este deținător legal de armă letală și nici membru vânător. 
Împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Faţă de bărbat a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020.
În cauză sunt continuate activitățile de cercetare penală sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, urmand a fi stabilita intreaga activitate infractionala savarsita.

PS Infractorul a fost depistat de Gheorghita Iurianu, angajat al Directiei Silvice Vaslui. Va prezentam si arma folosita de cel retinut.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: oameni în picioare, cer, apus, în aer liber şi natură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.