Fri. Sep 25th, 2020

Spitalele vasluiene au primit echipament medical si dezinfectant

2 min read
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cateva mii de combinezoane, măști de protecție dar si mănuși au fost trimise în zilele din urma spitalelor din județul nostru. Acestea au fost împărțite de catre Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin intermediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Podul Înalt” al județului Vaslui. 
Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Vaslui, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Vaslui, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” din Bârlad, Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” Huși precum și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au primit dezinfectanți și echipamente de protecție, dupa cum urmeaza: 420 de măști tip FFP3, 725 măști tip FFP2, 800 măști tip FFPL, 3130 combinezoane, 30 litri dezinfectant la nivel inalt tip TP2 dar și 900 perechi de mănuși. 
Aceste echipamente nu acoperă nici pe departe necesarul institutiilor de sanatate din judet, insa cadrele medicale sunt protejate pentru o scurtă perioadă de timp. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a primit 500 de combinezoane, 525 măști, 200 de perechi de mănuși și 15 litri dezinfectant tip TP2. ”Am primit ce am primit, este bine, insa se putea si mai bine. Avem promisiuni ca vom primi si alte echipamente dar si dezinfectant. Asteptam ca acest lucru sa se intample cat mai repede pentru ca nu prea este timp sa asteptam si, mai ales, ne este mai mult decat necesar”, a mentionat bioinginer Mihaela Vlada, sefa DSP Vaslui. Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui a primit 580 combinezoane, 475 de măști și 300 perechi de mănuși. SJU Vaslui a primit 850 combinezoane, 680 măști și 15 litri dezinfectant tip TP2. ”Este un prim pas. Mic, este adevarat, insa sper sa urmeze si altii. Mai multi si, mai ales, mai mari”, a transmis managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. Spitalul Municipal Bârlad a primit un numar de 630 combinezoane dar și 65 de măști. Spitalul Municipal Huși a primit 30 combinezoane și 90 de măști. ISU Vaslui a primit și 10 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente de protectie vor putea fi folosite de cadrele medicale care vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate ca ar fi fost infectate cu noul Coronavirus (Covid-19).

P.S. Unele date le-am preluat de la colegii de la StiriEst, carora le multumim.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiat
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.