Sun. Jan 24th, 2021

Apel umanitar din partea Asociatiei ”Solidar” Vaslui

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copil şi în aer liber

Fiti alaturi, in numar mare, de Directia de Sanatate Publica Vaslui!

Așa după cum știți, Asociația „SOLIDAR” Vaslui a colaborat de-a lungul ultimilor 2 ani destul de bine cu asistentele medicale comunitare. Păstrăm această colaborare și în aceste vremuri de criza determinată de Coronavirus. Ceea ce am constatat este faptul că misiunea asistentelor medicale comunitare şi mediatoarelor sanitare devine din ce în ce mai dificila. Poate că nu știți dar toate asistentele medicale comunitare şi mediatoarele sanitare sunt în linia 1 în lupta cu pandemia de Coronavirus iar în mediul rural rolul acestora este determinant! Personalul din reţeaua de Asistentenţã Medicalã Comunitarã (AMC) are greaua misiune de identificare a persoanelor cu simptome de Coronavirus, supraveghează persoanele aflate la izolare sau în carantină, sprijină persoanele cu vârsta peste 65 de ani! Tendințele actuale sunt în sensul răspândirii Coronavirusului în mediul rural pe seama repatrierii multor români din țări afectate dar și pe seama intensificării contactelor în preajma Sărbătorilor Pascale.
Ceea ce am constatat cu durere este că nu beneficiazã de echipamente de protecţie corespunzătoare, la aceastã datã existând o prioritizare pentru spitale!
Ne-am gândit să le întindem o mână de ajutor și în acest sens vă solicităm sprijinul!
La nivelul judetului Vaslui activitatea de asistenţã medicalã comunitarã este asiguratã de aproximativ 100 de profesionişti care ar avea nevoie urgentã de urmãtoarele:
-mască de protecție simplă
-mască de protecție FFP2 sau FFP3 pentru a fi folosită în cazul intrării în contact cu persoanele depistate cu Covid pozitiv
-mănuși de protecție
-botoşei şi capeline
-combinezon de protecție
-halate chirurgicale de protecție
-dezinfectanți (biocide) pentru mâini şi diferite suprafeţe
– viziere (pânã la bãrbie)
Cei care puteți ajuta, ne puteți trimite pe adresa Asociația „SOLIDAR”, Vaslui, str. Libertății, nr.129(în cadrul Complexului MAX), tel. 0753342654.
Donații în bani se pot face în contul alocat special acestei acțiuni-IBAN: RO41BTRLRONCRT0225705503, deschis la Banca Transilvania, din Vaslui. Titular cont: Asociația „SOLIDAR”.
Haideți să ajutăm asistentele medicale comunitare să facă față perioadei care urmează! E în interesul nostru, al tuturor, într-o situație de viață și de moarte!
Cu respect și nădejde în bunătatea dvs,
Ionel Popa, președintele Asociației „Solidar” Vaslui, Ofelia Pais, Irina Antonela Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.