Thu. Oct 29th, 2020

Vasluienii din Italia sunt ingrijorati de situatia din ”Cizma”

1 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiat, text care spune „#fermiamoloinsieme IO RESTO A CASA #stopcovid19”

Dupa 1989 multi au fost romanii care au parasit tara in cautarea unui loc de munca. Cei mai multi dintre acestia au ales ca ”tara de adoptie” Italia. In frumoasa si insorita tara de la Marea Mediterana traiesc si foarte multi vasluieni din oras dar, in mod special, din mediul rural. Sunt in mod preponderent femei care lucreaza ca ”badante” la diferiti batrani. Am stat de vorba cu o vasluianca care s-a intors de ceva timp din Italia dar care are acolo familia si rude apropiate. Iata ce am aflat de la aceasta: ”Acolo e a doua mea casa. Ai mei ma tin informată zi de zi.
In acel mic orășel unde suntem noi sunt si foarte multi din judetul Vaslui. E vorba de Pescia, localitate care aparține de Pistoia
Este între Pusa si Firenze, in apropiere de Pisa. Este la 5 km de orasul lui Pinocchio. Ce stiu pe moment este ca au cazuri pozitive si restricții serioase. La ei iesirea din casa se face pe baza de document de mai bine de 2 săptamani. Au cazuri pozitive. Multe dintre doamnele care lucrează pentru diferiti bătrâni si pe care le cunosc sunt din Bacaoani, Muntenii de Sus, Tanacu dar si din Vaslui. Toate sunt cu teama ca le vor închide contractul. Am prietene italiene care lucrează în spital. Vorbim pe grup des si ma tin la curent cu tot ceea ce se intampla acolo”, ne-a transmis vasluianca.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.