Thu. Oct 29th, 2020

Recomandari de la DSP Vaslui in legatura cu Covid-19

1 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „0800 800 358 TelVerde este pentru informare, NU este pentru urgențe! La TelVerde 0800 800 358 suni gratuit din orice rețea de fixă sau mobilă, zilnic, între 8.00-23.00, obține informații suplimentare despre noul tip de infecție cu CORONAVIRUS (COVID-19). #COVID-19 Pentru a nu bloca linia alocată, vă rugăm să sunați NUMAI în situații justificate. INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE! RESPECTAȚI COMPETENTE! ROMANTE GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ”

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.
La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800.800.358.
Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.
Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.
Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!
În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional. La aceasta ora (orele 17.00) s-au inregistrat 102 cazuri de infectare cu Covid-19. 
co19info carantinaconcedii medicale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.