Thu. Oct 22nd, 2020

Abateri de la regimul circulatiei rutiere

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: maşină şi în aer liber

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.
În ziua de 3 martie a.c., ora 21:15, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au fost sesizați de mai mulți cetățeni cu privire la faptul că, în zona bulevardului Republicii, două autovehicule sunt implicate în întreceri neautorizate. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat cele două autoturisme care schimbau brusc benzile de sens fără a se asigura deranjând participanții la trafic care circulau regulamentar.
Conducătorii celor 2 autoturisme, un bărbat de 20 de ani, din Băcani, și unul de 21 de ani, din Banca, au fost testați cu aparatul alcooltest, pentru cel din urmă rezultând o valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”participare în calitate de conducător auto la întreceri neautorizate pe drumurile publie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 339, alin. 2 din Codul Penal. Complementar, pentru cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii permiselor de conducere, până la finalizarea cercetărilor din dosarul penal.

** 
În noapte de 4/5 martie a.c., ora 00:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Basarabiei, din Huși, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice. 
Bărbatul în vârstă de 56 de ani, din municipiul Huși, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copac, maşină şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.