Thu. Oct 22nd, 2020

„Solidarii”…revin la viata!

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare, pantofi, copac, copil şi în aer liber

Sambata, 29 februarie, voluntarii Asociației „SOLIDAR” Vaslui au desfășurat o acțiune umanitară, prima din 2020. Au fost vizate satele Rădeni, Popești și Bărbuța din comuna Dragomirești, județul Vaslui. Localitățile comunei Dragomirești se află la distanțe de peste 45 km de orașe. Locurile de muncă sunt foarte puține iar naveta e anevoioasă și costisitoare. Comuna nu dispune nici măcar de căi de comunicaţii feroviare. La capitolul infrastructură, abia în ultimii 3 ani sunt unele realizări… Principalele îndeletniciri ale locuitorilor comunei sunt agricultura si creşterea animalelor, activități care asigură doar subzistența. Situația se complică mult în cazul familiilor cu mulți copii sau a celor cu probleme de sănătate. Pe acest fond satele sunt depopulate. Copiii sunt însă foarte frumoși si destepti!
Au fost vizate 11 familii cu un total de 27 copii. În general, au fost familii din categoria celor cu mulți copii dar și cu alte probleme pentru care ajutorul nostru poate fi benefic. Acțiunea s-a derulat în colaborare cu Mihaela Elena Preda, asistent medical comunitar în comuna Dragomirești. Împreună s-au stabilit nevoile familiilor, ținând cont și de posibilitățile celor de la ”Solidar”.
”În total s-au predat 36 saci cu haine, încălțăminte și jucării incluzând și 3 saci cu jucării predate Grădiniței din localitatea Rădeni (la sugestia d-nei Mihaela Preda). De asemenea, s-au predat alimente și dulciuri în valoare de 320 lei.
Asociația „SOLIDAR” a fost reprezentată de voluntarii Simona Cojocaru, Monica Nechita, Flori Stanciu și familia Antonela și Ionel Popa.
Cu această ocazie am identificat și două nevoi cu adevarat deosebite pe care nu am reușit să le acoperim-câte o mașină de spălat manuală la familiile Luminita Bârzu ( la domiciliul ei din Rădeni locuiesc 14 copii, incluzând nepoții), mobil 0749403695, respectiv familia Ana-Maria Palade, din Popești, cu 4 copii. Cei care cred că pot ajuta cele două familii o pot face direct sau prin intermediul nostru.
Mulțumim tuturor celor care ne sprijină acțiunile! Apreciem activitatea d-nei Mihaela-Elena Preda, o persoana foarte implicată în activitatea pe care o desfășoară.
Apreciem și activitatea din ultima perioadă a autorității publice locale în crearea de infrastructură”, ne-a transmis Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” Vaslui.
„Un simplu act de bunătate ne răspândeşte rădăcinile în toate direcţiile, iar aceste rădăcini prind viaţă şi dau naştere la noi copaci.” Amelia Earhart

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, pantofi şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, copac, pantofi şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.