Mon. Mar 1st, 2021

”Solidarii”, prezenti la Tutova

5 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare, copac, pantofi, copil şi în aer liber

Timp de două zile, voluntarii Asociației „Solidar” Vaslui -au avut ca oaspete pe prof. Laurian Graef, președintele Asociației „Spero” din Germania. În prima zi au vizitat Biserica din localitatea Rădeni, comuna Dragomirești, județul Vaslui. A doua zi au vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Tutova, județul Vaslui. Acest cămin funcționează în baza Legii nr.17/2000 (Legea privind asistența socială a persoanelor vârstnice). Este un cămin care asigură îngrijire permanentă persoanelor vârstnice, astfel că pot fi întâlnite persoane dependente, persoane semidependente sau care nu sunt dependente. Este unic în județ prin modul de funcționare și de asigurare a finanțării.
În prezent sunt 74 de persoane vârstnice care sunt îngrijite de un personal format din 30 persoane.
Musafirii au fost primiți cu multă bucurie de către toți cei pe care i-au găsit în cămin, atât bătrâni cât și personalul de deservire, inclusiv de către director Maricica Noacă. S-a colindat cu bucurie de la o secție la alta! Bătrânii s-au bucurat, unii până la lacrimi!
”Solidarii” nu au mers cu mâna goală! ”Prin grija d-lui Laurian Graef am oferit 67 pachete gata făcute de către voluntarii Asociației „Spero” din Germania. Pachetele au conținut dulciuri, alimente și produse de igienă personală.De asemeni, am oferit cca 30 kg portocale și mandarine.
Este lăudabilă preocuparea Primăriei Tutova pentru investiții în domeniul socialului! Căminul aparține Primăriei, astfel că tot Primăria asigură investițiile în infrastructură. Am constatat că sunt în derulare mai multe proiecte astfel ca acest cămin să fie unul de referință în județ. Cheltuielile de funcționare sunt asigurate însă în cea mai mare parte din surse proprii (fie din pensia beneficiarilor, fie prin contribuția aparținătorilor).
Totodată, apreciem la superlativ activitatea personalului din acest centru social! Este vorba de multă responsabilitate și dăruire, mai ales că centrul duce lipsă de personal. Asociația „Solidar” a oferit o diplomă de apreciere d-nei Director Noacă Maricica tocmai pentru implicarea de care dă dovadă. O diplomă de mulțumire am oferit și d-nei Călin Cristina-Zamfira, voluntar al asociației, care ne-a ajutat să facem această vizită”, ne-a transmis Ionel Popa, presedintele Asociatiei ”Solidar” Vaslui. 
Voluntarii implicați în acțiunea de astăzi: Flori Stanciu, Monica Nechita, Ioan Nechita, Simona Cojocaru, Laura Vizitiu, Dana-Alina Grigore, Călin Cristina-Zamfira, Antonela-Irina Popa, coordonați fiind de Ionel Popa.
Aceasta a fost ultima acțiune din anul 2019 a Asociației „Solidar”. S-a încheiat cum nu se poate mai frumos, cu cântece și colinde, fiind găzduiți de familia Călin Cristina-Zamfira și Adrian, din Tutova. Într-o atmosferă caldă au petrecut alături de oameni frumoși clipe de neuitat! Și oaspetele din Germania a fost încântat, promițându-le celor de la ”Solidar” că va mai reveni cu plăcere și că ii va sprijini în continuare!
Cei de la ”Solidar” tin sa mulțumeasca tuturor celor care le-au fost alături si le ureaza un sinTimp de două zile, voluntarii Asociației „Solidar” l-au avut ca oaspete pe d-ul prof. Laurian Graef, președintele Asociației „Spero” din Germania. În prima zi am vizitat împreună Biserica din localitatea Rădeni, comuna Dragomirești, județul Vaslui. Pe pagina noastră găsiți detalii despre modul cum a decurs această vizită. Astăzi am vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Tutova, județul Vaslui.Precizăm că acest cămin funcționează în baza Legii nr.17/2000(Legea privind asistența socială a persoanelor vârstnice). Este un cămin care asigură îngrijire permanentă persoanelor vârstnice, astfel că aici pot fi întâlnite persoane dependente, persoane semidependente sau care nu sunt dependente. Este unic în județ prin modul de funcționare și de asigurare a finanțării.
În prezent sunt 74 de persoane vârstnice care sunt îngrijite de un personal format din 30 persoane.
Am fost primiți cu multă bucurie de către toți cei pe care i-am găsit astăzi în Cămin, atât bătrâni cât și personalul de deservire, inclusiv de către d-na Director Noacă Maricica. Am colindat cu bucurie de la o secție la alta! Bătrânii s-au bucurat, unii până la lacrimi!
Bineînțeles, nu ne-am dus cu mâna goală! Prin grija d-lui Laurian Graef, am oferit 67 pachete gata făcute de către voluntarii Asociației „Spero” din Germania. Pachetele conțin dulciuri, alimente și produse de igienă personală.De asemeni, am oferit cca 30 kg portocale și mandarine.
Este lăudabilă preocuparea Primăriei Tutova pentru investiții în domeniul socialului! Căminul aparține Primăriei astfel că tot Primăria asigură investițiile în infrastructură. Am constatat că sunt în derulare mai multe proiecte astfel ca acest cămin să fie unul de referință în județ. Cheltuielile de funcționare sunt asigurate însă în cea mai mare parte din surse proprii(fie din pensia beneficiarilor, fie prin contribuția aparținătorilor).
Totodată, apreciem la modul superlativ activitatea personalului din acest centru social! Este vorba de multă responsabilitate și dăruire, mai ales că centrul duce lipsă de personal. Asociația „Solidar” a oferit o diplomă de apreciere d-nei Director Noacă Maricica tocmai pentru implicarea de care dă dovadă. O diplomă de mulțumire am oferit și d-nei Călin Cristina-Zamfira, voluntar al asociației care ne-a ajutat să facem această vizită.
Voluntarii implicați în acțiunea de astăzi: Flori Stanciu, Monica Nechita, Ioan Nechita, Simona Cojocaru, Laura Vizitiu, Dana-Alina Grigore, Călin Cristina-Zamfira, Antonela-Irina Popa coordonați fiind de Ionel Popa, președintele Asociației „Solidar”.
Aceasta a fost ultima acțiune din anul 2019 a Asociației „Solidar”. S-a încheiat cum nu se poate mai frumos, cu cântece și colinde fiind găzduiți de familia Călin Cristina-Zamfira și Adrian din Tutova. Într-o atmosferă caldă, am petrecut alături de oameni frumoși clipe de neuitat! Și oaspetele nostru a fost încântat promițându-ne că va mai reveni cu plăcere la noi și că ne va sprijini în continuare!
Mulțumim tuturor celor ce ne-au fost alături! Vă urăm un sincer La mulți ani și să ne revedem cu bine în anul 2020!!!
1 postare ·
cer La mulți ani și să se revada cu bine în anul 2020!!!

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 16 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 15 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni în picioare, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.