Mon. Mar 1st, 2021

Oaspete drag din Germania

3 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, copac, mulţime şi în aer liber

Asociația „Solidar” a primit un oaspete foarte drag. Este vorba despre prof. Laurian Graef, președintele Asociației „Spero” din Germania. Acesta este la a doua vizită în județul Vaslui. Prima dată a venit cu daruri pentru copiii de la Școala Gimnazială din satul Gârdești, com. Voinești. De această dată programul include două vizite. Prima s-a si derulat! Fiind și mare sărbătoare creștină s-a vizitat Biserica din localitatea Rădeni, com. Dragomirești, jud. Vaslui. Vremea călduroasă pentru această perioadă a anului a favorizat o prezență numeroasă la slujbă. Intamplarea a facut sa fie sărbătorit Sfântul Ștefan, care a fost întâiul mucenic care și-a dat viața pentru credință.
”Am fost primiți catse poate de frumos de către preotul paroh Preda Marian-Vasile, de către d-na Preda Mihaela-Elena, asistent medical comunitar în comună, de către un grup de mai bine de 40 copii coordonați de d-na prof. Hrib Anca-Loredana și de către numeroși enoriași.
Spre sfârșitul slujbei liturgice copiii au cântat și au colindat spre deliciul nostru și al tuturor celor prezenți.Am remarcat și o voce deosebită! Se numește Antonela Crețu. Dumnezeu a înzestrat-o cu un talent deosebit pe care sperăm că o să-l pună în valoare! Îi dorim mult succes!”, ne-a transmis Ionel Popa, presedintele Asociatiei ”Solidar” Vaslui. 
Copiii au fost răsplătiți cu daruri aduse din Germania de Laurian Graef. De altfel, toți cei prezenți au primit câte un dar!
Vizita a continuat în prăznicar, unde voluntarii Asociației „Solidar”, împreună cu oaspetele din Germania și împreună cu gazdele au cântat și au colindat.
La final Ionel Popa a înmânat câte o diplomă, după cum urmează:
-Diplomă de apreciere d-lui Laurian Graef pentru întreaga activitate pusă în slujba semenilor defavorizați și mai ales în slujba confraților români.D-ul Laurian a locuit în România, la Agnita, de unde a plecat în Germania acum mai mulți ani.
-Diplomă de mulțumire și de apreciere d-nei Preda Mihaela-Elena, asistent medical comunitar, atât pentru sprijinul acordat asociației noastre dar și pentru implicarea în activitatea pe care o desfășoară în slujba celor defavorizați
-Diplomă de mulțumire d-nei prof. Hrib Anca-Loredana pentru implicarea în organizarea acțiunii de astăzi și pentru pasiunea pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor populare pe care o insuflă și copiilor.
-Diplomă de mulțumire acordată voluntarului Nechita Lavinia pentru sprijinul acordat asociației noastre în anul 2019.
Asociația „Solidar” a fost reprezentată astăzi de voluntarii Monica Nechita, Ioan Nechita, Flori Stanciu, Lavinia Nechita, Antonela-Irina Popa, coordonați de Ionel Popa.
”Dorim să mulțumim d-lui prof. Laurian Graef pentru efortul deosebit de a ne vizita încărcat cu daruri! Prin intermediul d-lui transmitem mulțumiri tuturor voluntarilor Asociației „Spero” din Germania care s-au implicat la alcătuirea darurilor!
Totodată mulțumim gazdelor noastre de astăzi pentru primirea deosebit de călduroasă! Apreciem implicarea de zi cu zi în slujba cetățenilor din comunitate atât a preotului paroh Preda Marian cât și a d-nei Preda Mihaela-Elena, asistent medical comunitar. Precizăm că această comunitate este defavorizată fiind situată la distanțe mari față de orașe. De aceea se resimte o criză mare de locuri de muncă dar nu numai. Unitățile spitalicești sunt la distanță. Infrastructura de bază mai ales în sate este rămasă în urmă. Cheltuielile cu întreținerea copiilor la liceu sunt mari astfel că cei mai mulți rămân la nivel de 8 clase…..
Noi ne-am propus să sprijinim mai mult această comunitate de oameni cuminți așa cum frumos i-a descris preotul paroh.
Sărbători fericite în continuare!!! Fiți alături de noi!

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 14 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni în picioare, copac, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând jos, masă şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni stând jos, oameni mâncând şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni stând jos, masă şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.