Sun. Mar 7th, 2021

Toti ”Solidarii”, laolalta!

3 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 23 de persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni stând jos

19 Decembrie 2019 va reprezenta o data de referinta pentru membrii Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui si nu numai. La Centrul de Afaceri Vaslui s-a derulat un eveniment deosebit de emoționant în organizarea acesteia. Pentru prima dată de la înființare (precizăm că asociația s-a înființat în anul 2013) am organizat un astfel de eveniment la care au fost invitați și au participat o parte dintre voluntarii asociației, donatori și colaboratori.
Cu această ocazie s-au decernat diplome, după cum urmează:
Diplome de mulțumire voluntarilor și donatorilor prezenți. Au primit această diplomă persoane din diferite categorii sociale, cu multă empatie față de semeni care fie s-au implicat direct în acțiunile asociației, fie au făcut donații de-a lungul anului.La această categorie au primit diplomă voluntarii: Elena Arsene, Rareș Vezetiu, Diana Stanciu, Bianca-Elena Renghiuc, Bianca Tănase, Ștefania Ioana Sandu, Magdalena Nechita, Eric Ozarchevici, Roxana Păduraru, Dana-Alina Grigore, Cătălina Gănceanu, Alexandra Coman, Laura Vizitiu, Simona Cojocaru, Monica Lihor, Monica Nechita, Flori Stanciu. Din rândul donatorilor și prietenilor asociației menționăm: Moise Viorica, Gheorghiță Bogdan, catalin Musat, Ciprian Malasanciuc și Luca Mircea.
Diplome de apreciere unor colaboratori cu implicare deosebită în viața semenilor. Evidențiem aici Corpul asistentelor medicale comunitare reprezentate de d-na jurist Ofelia Pais și d-nele asistente medicale comunitare Crâșmaru Mariana (Fruntișeni), Liță Irina (Pochidia) și Alina Ciupercă (Bârlad). A mai primit distincția d-na Dana Perca, care activează în cadrul Centrului pentru persoane cu dizabilități Huși, d-ul Dorelian David, administrator al publicației „Gazeta de Vaslui”, pentru atenția acordată cazurilor umanitare, d-ul Alexandru Barbu, administrator al grupului de pe facebook „Mândru că sunt vasluian”. Asociația „Solidar” a evidențiat și activitatea câtorva edili: Pantea Adrian, primar al comunei Boțești, care administrează cu excelență un after school (alături de d-na Trofin Felicia, responsabil centru) și implementează un proiect privind înființarea unui centru medico-social, Chiratcu Ionel și Baron Valentin, primarul si viceprimarul comunei Zăpodeni, comună cu o problematică socială deosebită ca urmare a mărimii populației și a dispersiei acesteia, Onel Ioan, primar al comunei Fruntișeni, comună relativ nou-înființată. A fost premiată și echipa de la Comuna Dodești compusă din: d-na primar Cerbu Loredana, d-na Simion Gabriela-Janeta, directoare a Școlii „Victor Ion Popa”, preot Cerbu Claudiu-Dan, paroh al bisericii și d-ul Simion Ovidiu, director al Căminului Cultural, pentru contribuția adusă îmbunătățirii infrastructurii de drumuri, infrastructurii educaționale (școală nouă dată în funcțiune), infrastructurii sociale (în implementare un centru medico-social).
Diplome de excelență pentru grupurile artistice care au delectat publicul, respectiv Corul Seminarului teologic ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Huși și Formația Rotaria din Vaslui.
În plus, s-a decernat o diplomă post-mortem celui care a fost prof. Romeo Talmaciu, cel care a pus bazele formației Rotaria și a coordonat-o timp de 30 de ani.
Manifestarea a debutat cu Imnul Asociației „Solidar” în interpretarea d-nei Dana Perca, cantautor și folkist din Huși acompaniată de voluntarii asociației.
De altfel, voluntarii au interpretat și câteva poezii spre deliciul publicului prezent.Totodată, voluntari mai vechi sau mai noi au exprimat gânduri despre ce înseamnă să faci parte din echipa „Solidar”.
Elevii din cele două formații au primit daruri.
Gazde din partea Asociației „Solidar” au fost: Popa Antonela-Irina și Popa Ionel care este și președinte.
Mesajul acestei gale a fost exprimat cum nu se putea mai bine de mesajul trimis prin whatsapp de unul din membrii onorifici ai Asociației „Solidar”, respectiv d-na dr. Ileana Vogel din Germania și care a putut fi audiat de toți cei prezenți:
<<Dragi prieteni voluntari și donatori, vreau să vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut anul acesta pentru ideea de solidaritate, pentru toate acțiunile întoate satele și comunele pentru tot timpul, ideile și banii investiți, pentru că vouă vă pasă de ceilalți. Sunteți baza unei comunități sănătoase. Familia „Solidar” a crescut. Are membri noi, activități noi și este ceva deosebit. Mesajul „Solidar” este „Oricât de greu ar fi există oameni în comunitate cărora le pasă și te respectă oricum ai fi. Ai încredere în forțele tale, nu ești singur niciodată și împreună reușim.” Cred că acest mesaj a ajuns în multe locuri dar mai sunt și multe locuri în care trebuie să ajungă.Le mulțumesc fiecăruia dintre voi în parte pentru tot ce ați făcut. Știu ce înseamnă și știu cât efort presupune. Vă provoc la o întrecere: să nu treacă o zi fără să faci ceva și pentru alții. În acest sens avem multe de făcut și vă urez spor la treabă, Crăciun Fericit și un An Nou cu multă solidaritate. Cu drag, Ileana Vogel”.
Asociația „Solidar” urează cu această ocazie Sărbători fericite tuturor voluntarilor, donatorilor și colaboratorilor, prosperitate tuturor românilor!

Ionel Popa, presedinte Asociatia ”Solidar Vaslui

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, pantofi şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare, nuntă şi mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: 12 persoane, oameni în picioare şi pantofi
Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, oameni în picioare şi pantofi
Este posibil ca imaginea să conţină: 12 persoane, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, barbă, costum şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni cântând la instrumente muzicale
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 19 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 13 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, copil şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi copil
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, inclusiv Ionel Popa, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni în picioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.