Thu. Apr 2nd, 2020

Fapta de noblete din Germania

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând în picioare şi interior

”Gestul d-nei dr. Ileana Vogel ne-a impresionat foarte mult!
Precizăm că este membru onorific al Asociației „SOLIDAR” Vaslui și că ne-a ajutat foarte mult încă de la înființarea asociației!
Ileana a cerut 100 de euro pe zi chirie pentru secția de vot (o sumă modică în comparație cu pierderile pe care le are în cele două zile în care cabinetul nu funcționează). Va dona banii la Asociația Solidar din Vaslui, care se ocupă de familii vulnerabile și unde doctorița este donator de mult timp”, ne-a transmis Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui. 
Doctorița Ileana Vogel, născută Niculescu, trăiește de 26 de ani în Germania și are cetățenie germană. Și-a redobândit cetățenia română în 2008, atunci când s-a schimbat legea care o obliga să aleagă între cetățenia română și cea germană dacă voia să practice medicina.
Deși și-a redobândit cetățenia română și are o hârtie doveditoare de la Consulatul din München, funcționarii publici n-au găsit-o în baza de date atunci când s-a întors în România să-și facă buletin românesc.
Deși nu are buletin românesc și nu poate vota, Ileana Vogel face parte din grupul de voluntari români care s-au ocupat de organizarea celor șase secții de votare din zona Rin-Main, unde sunt înregistrați 63.064 de români cu drept de vot.Ileana Vogel s-a născut în 1970 la Brașov, într-o familie amestecată de sași, maghiari, slovaci și olteni – bunica ei vorbea limbile maghiară, germană și română. Avea 19 ani la Revoluție atunci când a ieșit pe străzile din Brașov să protesteze. Era studentă la Medicină la București atunci când au început Mineriadele. Am avut colegi, studenți la Medicină, care au fost bătuți în spital – minerii au intrat și în spitale“, povestește Ileana. Unul dintre colegii ei, care a fost bătut laolaltă cu pacienții lui, a cerut azil politic în Germania. Nu i-au recunoscut diploma și s-a mutat în Canada după doi ani, dar nici acolo nu i-au recunoscut-o. A început să practice medicina din nou abia după 24 de ani.
Ileana era în anul III la Medicină când a început să aplice la facultăți din Germania. Făcuse opt ani de școală germană la Brașov, așa că vorbea bine limba. Simțea că nu poate fi medic într-o țară în care studenții la Medicină copiază la examene și asta li se pare normal. 
P.S. Materialul prezentat ne-a fost inspirat de administratorii site-ului Teleleu.ro.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.