Mon. Apr 6th, 2020

Eurodeputatul Ramona STRUGARIU deschide la Bârlad primul sau birou europarlamentar

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, cadru apropiat

Sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu orele 11.00, eurodeputatul Alianței 2020 USR PLUS, Ramona STRUGARIU, va inaugura, la Bârlad, primul birou europarlamentar din Moldova, în prezența colegului eurodeputat Nicu Ștefănuță (USR) și a politologului Daniel Șandru, membru al Comisiei Naționale de Politici Publice PLUS. Evenimentul de lansare va fi organizat sub forma unei dezbateri publice despre rolul instituțiilor europene, activitatea Alianței în Parlamentul European și bilanțul măsurilor luate de eurodeputații USR-PLUS în primele 4 luni de mandat. Evenimentul își propune, printre altele, să încurajeze schimbul de opinii dintre moldoveni și reprezentanții lor din Parlamentul European. Întâlnirea cu bârlădenii și cu ceilalți cetățeni din regiune reprezintă o invitație la dialog pe tematici europene, lansată de Ramona STRUGARIU, coordonator regional al PLUS pentru regiunea Nord – Est și parlamentar european, ca urmare a promisiunii acesteia din campania pentru alegerile europarlamentare de a aduce mai aproape Moldova de potențialul său european. Vă reamintim că în urma alegerilor de pe 26 mai, aproape 25.000 de vasluieni au votat lista Alianței USR-PLUS, pe care s-a aflat și bârlădeanca Ramona STRUGARIU. 
„Îmi doresc ca fiecare birou europarlamentar pe care îl deschid în teritoriu să devină un spațiu liber de dialog în care cetățenii să simtă Uniunea Europeană mai aproape de casă și, totodată, un spațiu în care românii să găsească mai ușor informații despre oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă și despre modul în care interesele lor sunt reprezentate în Parlamentul European. Bârladul este orașul în care m-am născut, am crescut și care pe 26 mai a votat masiv pentru o schimbare, pentru o reprezentare mai bună și pentru un oraș european. Este normal să îmi doresc să ofer ceva la schimb comunității care m-a format și sprijinit in toți acești ani. Îi invit așadar pe moldoveni să ne pășească pragul biroului europarlamentar, într-un număr cât mai mare, pentru a discuta despre problemele lor și pentru a identifica împreună soluții concrete de rezolvare a acestora, la nivel european.” a declarat Ramona STRUGARIU prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. 
Ramona STRUGARIU este vice-președinta Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova și membră a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) și a Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA). Este licențiată în drept la Universitatea Al. I. Cuza din Iași și are o diplomă de masterat în drept european. Înainte de a-și începe cariera politică, s-a implicat în numeroase activități de voluntariat în țară și peste hotare, a fost manager de proiect și consilier juridic. A fost șefa de cabinet și consilierul unui eurodeputat român la Bruxelles.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi text
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.