Thu. Apr 2nd, 2020

„Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol ”

2 min read
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Conform art. 10 alin. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 705 din 17 septembrie 2019 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”, persoanele solicitante au avut obligaţia ca până la data de 31 octombrie 2019 să depună,
la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui, cereri de înscriere împreună cu documente însoţitoare. 
Ȋn acest sens, până la data de 31.10.2019 inclusiv, la DAJ Vaslui au fost primite şi înregistrate un număr total de 498 de cereri de înscriere în Registrul judeţean de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar prevăzut de schema de ajutor
de minimis, reprezentand 63% dintr-un total de 793 persoane înscrise în baza de date, gestionată de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie ”Prof. Dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul Judeţean de Zootehnie Vaslui, pentru un număr de 48.432 familii de albine ( 75%) din 64.463 total familii de albine înregistrate pe raza judeţului Vaslui.
Suma totală eligibilă destinată apicultorilor în vederea compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate pentru perioada martie – mai 2019 este în valoare de 968.640 lei.
”Subliniem faptul că, urmare a publicării în Monitorul Oficial nr. 828/11.10.2019, a Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și a președintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii de compensare potrivit prevederilor art. 14 alin (2) din H.G. 705/2019, beneficiarii acestui ajutor de minimis care înregistrează obligaţii bugetare / fiscale restante, în conformitate cu prevederile art. 158 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscală cu modificările și completările ulterioare, vor primi în conturile bancare diferenţa dintre suma aferentă acestei scheme de ajutor de minimis și suma reprezentând datoriile către bugetul general consolidat al statului român”, ne-a transmis Gigel Crudu, director al Directiei pentru Agricultura Judeteana Vaslui.

Dorelian David

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.