Mon. Apr 6th, 2020

Festivalul ”Constelatia talentelor”, la Chisinau

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 20 de persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi mulţime

Festivalul s-a desfășurat intre 18 si 22 octombrie, la Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chișinău, cu participarea unor solisti 
din nu mai putin de 20 de țări, dintre care amintim Moldova, România, Suedia, Marea Britanie, Australia, Camerun, Rusia, Armenia, Republica Autonomă Cecenia, Ucraina, Israel, Macedonia si Kazahstan.
Evenimentul a fost organizat de cunoscutul om de cultură din Republica Moldova, Eugenia Ursu, cunoscuta si in Federația Rusă. Gazeta de Vaslui a fost menționată pe scena ca si partener media al festivalului si i s-au adus multumiri pentru modul cum trateaza evenimentele culturale din cele doua tari-surori prietene. 
”A fost un intreg maraton festivalier care a cuprins o excursie pentru participanti la cunoscutele beciuri cu vinuri de la Cricova.
In deschiderea concursului tarile si-au prezentat preparatele culinare tradiționale in holul Palatului de Cultura al feroviarilor”, a mentionat, pentru inceput, Claudiu Bulete.

Festival de inalta tinuta

Festivitatea de deschidere a cuprins un intreg regal muzical, începând cu imnul festivalului, compus chiar de vasluianul Claudiu Bulete si avand recitaluri cu artiști de marcă din Moldova si Federația Rusă, cum ar fi Cristi Aldea Teodorovici, fiul regretatilor Ion si Doina Aldea Teodorovici, Ana Cernicova, cunoscuta si la noi pentru succesul la ”Românii au talent” dar si renumita soprana in Moldova, Ionel Istrati, interpet cu slagare cunoscute si in România, Bedros Kirkorov si multi altii.
Juriul, numeros, a fost prezidat de renumitul interpret din Federația Rusă, Bedros Kirkorov, din juriu mai făcând parte si alte nume de marcă: Ana Cernicova, Liuba Doga, Ionel Istrati, Lasko Atanasov (cunoscut dirijor in Macedonia) si mulți oameni de muzica din multe țări.
Romanii participanti la festival s-au prezentat foarte bine, primind multe premii 1 si trofee la diferite catogorii. Incheierea festivalului precum si cel mai frumos moment din gala laureaților au apartinut româncei Andreea Rotariu, care a ridicat sala in picioare si a învitat toți concurenții pe scenă cantand impreuna cu ea melodia ”Moldova mea”.
“Sunt mândru ca am fost la un eveniment de marcă din această frumoasă țară. Evident, ma simt mereu ca acasă, pentru ca e practic o a doua Românie. Am petrecut zile superbe la Chișinău si m-am bucurat de o manifestare artistica de inalta clasă. Festivitatea de deschidere si Gala Laureaților au fost excepționale si am ascultat si multe voci foarte bune. Am cunoscut oameni minunați și m-am bucurat pentru rezultatele concurentilor noștri, care s-au prezentat foarte bine. Îmi doresc mult ca aceasta cooperare România-Moldova-Federația Rusă să continue, întrucât schimburile culturale pot aduce numai beneficii tuturor părților”, ne-a declarat compozitorul Claudiu Bulete.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni dansând şi noapte
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni pe scenă şi noapte
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi pantofi
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni pe scenă, oameni dansând, mulţime şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, cadru apropiat şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, selfie, cadru apropiat şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 26 de persoane, persoane zâmbind, mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare şi nuntă
Este posibil ca imaginea să conţină: 20 de persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi mulţime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.