Tue. Aug 16th, 2022

Voluntarii Asociației „SOLIDAR” nu au odihna

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, inclusiv Ionel Popa, oameni în picioare, copac, pantofi, copil şi în aer liber

Membrii Asociatiei umanitare ”Solidar” Vaslui au ajuns la fam. Cătălin și Mihaela Toma din localitatea Siliștea, com. Iana, jud. Vaslui.
Cei doi cresc 5 minori: Andreea-Elena, de 15 ani, Cătălina-Adina, de 13 ani, Denisa, de 10 ani, Cătălin de 5 ani și Gheorghiță, de 2 ani. Exceptând Gheorghiță, care e prea mic, ceilalți frecventează școala (sau grădinița). Andreea-Elena este elevă la un liceu din Bârlad. Veniturile familiei sunt ajutorul social și alocațiile. Soțul mai lucrează cu ziua, pe unde poate.
”Solidarii” le-au dus haine, încălțăminte, jucării, alimente de bază și dulciuri.
”Problema lor cea mai spinoasă e legată de lipsa iluminatului electric. Îmi vine în minte un citat rămas de la Nikola Tesla încă de prin anii “30.
„Dacă vrem să reducem sărăcia şi suferinţa, dacă dorim să dăm fiecărui individ ceea ce are nevoie pentru o existenţă sigură a unei fiinţe inteligente, noi trebuie să asigurăm mai multe maşinării, mai multă electricitate. Electricitatea este pilonul nostru, sursa primară a uneltelor noastre complexe.”
Au trecut aproape 90 de ani de atunci și totuși sunt copii care își fac temele la lumânare! Greu de imaginat!
Cei care pot ajuta, ne pot contacta pe noi sau compartimentul de asistență socială din primărie.
Am fost însoțiți de d-ul Hanu Iulian, din localitate”, ne-a declarat Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” Vaslui.
Voluntarii implicați: Antonela-Irina Popa, Magdalena Nechita și Ionel Popa.
Acestia aduc mulțumiri tuturor celor care ii sprijină!!!

Dorelian David

1 thought on “Voluntarii Asociației „SOLIDAR” nu au odihna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.