Thu. Oct 1st, 2020

Aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: floare, plantă, natură şi în aer liber

În data de 24 septembrie 2019 a fost publicată, în Monitorul Oficial nr. 774, Hotărârea nr. 705 din 17 septembrie 2019 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol” şi este destinată apicultorilor din domeniul producţiei primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol astfel incat sa se asigure continuarea ciclului de producţie.
Programul se adresează apicultorilor respectiv persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale – constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.182/2016, persoane juridice precum şi oricarei forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.
”Potrivit prezentului act normativ, valoarea sprijinului financiar este de 20 lei / familia de albine și se acordă beneficiarilor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol.
Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu” și să deţină familii de albine înregistrate / autorizate la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui”, ne-a transmis Gigel Crudu, director al Directiei pentru Agricultura Vaslui.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă
Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, iarbă, copac, în aer liber şi natură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.