Thu. Sep 24th, 2020

”Constelatia necunoscuta”, o reusita deplina

3 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

O noua editie, cea cu numarul 49, a Festivalului Intenational de muzica usoara pentru copii si tineret ”Constelatia necunoscuta” a luat sfarsit la Casa de Cultura a Sindicatelor ”Constantin Tanase” din Vaslui odata cu festivitatea de premiere. Multi, chiar foarte multi dintre participanti au fost buni si foarte buni, fapt ce i-a determinat pe membrii juriului sa acorde numeroase premii.

Multe premii au plecat peste hotare

Nu ne putem permite ”luxul” de a trece in revista absolut toti premiantii. Nici nu este cazul. Ii vom mentiona acum si aici doar pe cei mai buni dintre cei mai buni. Astfel, marele trofeu al festivalului a fost adjudecat de Ulyana Nisterovskaia, din Republica Moldova. Marele trofeu la categoria interpretare in limba romana a fost cucerit de Elena Herta, din Galati. Golden Grand Prix a revenit Tianei Cilibiu, din Botosani, Silver Grand Prix a mers la Petronela Donciu, din Republica Moldova iar Bronze Grand Prix la Yanina Cozma, din Targu Neamt. Iata si castigatorii premiului I pe categorii de varsta: Andra Bejan (Iasi, 4-6 ani), Maria Stan Muraru (Botosani, 7-8 ani), Maria Mihaela (Barlad, 9-10 ani), Miruna Samson (Roman, 11-12 ani), Nina Dovzan Perovic (Slovenia, 13-15 ani), Andra Lazar (Tecuci, 16-18 ani), Denis Belecciu (Republica Moldova, peste 19 ani). La grupuri a triumfat Group Goldies, din Slovenia, pentru ca la categoria Creatie sa se impuna Nina Dovzan Perovic, din Slovenia. Toate aceste premii ne-au fost puse la dispozitie, cu amabilitate, ca de obicei, de Viorica Sandu, o doamna dedicata trup si suflet profesiei pe care o are in cadrul Casei de Cultura din Vaslui.

”Festivalul, o reusita deplina”

Pentru final am pastrat doua declaratii care vin sa demonstreze cam care a fost impactul, sambata si duminica, in cadrul festivalului ”Constelatia necunoscuta”. Am purtat un scurt dialog cu Ionel Bordeianu, directorul institutiei vasluiene care a gazduit si organizat evenimentul. ”S-a incheiat o noua editie, cea cu numaul 49, a Festivalului ”Constelatia necunoscuta”. Putem afirma, fara teama de a gresi, ca a fost o lupta acerba pentru premii. Ma bucura faptul ca am avut participanti buni si foarte buni, atat din tara cat si de peste hotare. Evolutiile lor au lasat o foarte buna impresie juriului, in frunte cu presedintele acestuia, cunoscutul compozitor Viorel Gavrila. Am incercat sa facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca toti cei prezenti sa se simta cat mai bine. Sper ca am reusit sa le creem o sedere cat mai placuta la Vaslui. Au vizitat Curtile Domnesti, Parcul Copou dar si alte locuri pitoresti de la noi. Raman totusi putin dezamagit de faptul ca reprezentantii oficialitatilor au absentat de la acest eveniment major pentru Vaslui. Speram ca pe viitor, la evenimentele gazduite si organizate de Casa de Cultura sa participe si autoritatile municipiului si judetului, mai ales ca la anul vom organiza cea de a 50-a editie, jubiliara”, ne-a declarat Ionel Bordeianu. Am tinut sa schimbam cateva ganduri si cu compozitorul Claudiu Bulete, unul dintre membrii juriului. ”Nu ma pot declara decat superincantat de tot ceea ce s-a intamplat timp de doua zile la Casa de Cultura din Vaslui. Organizarea a fost ireposabila iar evolutiile concurentilor au insemnat prestatii de exceptie, de o inalta profesionalitate. Vreau si imi place sa cred ca si prestatiile juriului, din care am avut placerea si onoarea sa fac si eu parte, s-au ridicat la valoarea intregului eveniment derulat in municipiul nostru. Pot afirma ca festivalul a insemnat o reusita deplina. Asteptam cu nerabdare editia de anul viitor, mai ales ca vom sarbatori 50 de ani de la debutul acestui eveniment cultural de traditie”.

Dorelian David

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos şi interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.