Sat. Sep 19th, 2020

Vasluieni cu care ne mandrim

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind

De la ”micuta Picasso” la marea, la imensa Alexandra Nechita

Vasluiul cel hulit de unii dar tot mai indragit de multi altii a dat tarii si lumii nume mari, nume grele ale istoriei si culturii universale. Nu intentionam sa-i trecem in revista acum si aici. Nu e timpul si locul. Ne vom opri in cele ce urmeaza la o mare artista care face cinste orasului si judetului Vaslui dar si tarii, deopotriva. Numele sau este Alexandra Nechita. Aceasta s-a născut la Vaslui, la 27 august 1985, la trei luni după ce tatăl său, Niki Nechita, s-a refugiat din România comunistă, în Statele Unite ale Americii. Viorica Nechita, și mica Alexandra au reușit să se alăture soțului, respectiv tatălui, abia după doi ani. Părinții Alexandrei fuseseră persecutați sub regimul comunist din România.

Devine o mare pictoriță

Alexandra devine o mare pictorita de la o varsta foarte frageda. Deja pe la zece ani are o prima expozitie, prilej cu care vinde si primul tablou, cu 50 de dolari. Lucrarile Alexandrei, picturi de sevalet si murale dar deopotriva si sculpturi se regăsesc în sute de muzee din lume, de la colecția de artă a Vaticanului, până la colecții particulare deținute de celebrități precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman. Cea mai scumpă pictură a Alexandrei Nechita s-a vândut, la 21 iunie 2011, cu 400.000 de dolari. Demn de remarcat este si faptul ca una dintre picturile sale troneaza in imediata apropiere a Primariei din Beverly Hills, localitatea unde locuieste, un loc unde traiesc sau isi desfasoara activitatea de zi cu zi numeroase personalitati ale Americii si nu numai. De o modestie si de o bunatate iesite din comun, Alexandra este si o mare filantroapa, facand, deseori, acte caritabile de care nu aminteste, tocmai datorita modestiei sale.

Acorda interviuri la mari jurnalisti ai lumii

Alexandra Nechita a fost intervievată, printre alte nume grele ale presei Mondiale, de jurnalista Nicole Lapin de la rețeaua de televiziune CNN. Ea a aparut în serile ”Young People Who Rock – ”Tineri care zguduie”, în cadrul unei emisiuni difuzate în 27 noiembrie 2007. Demne de amintit sunt si aparitiile TV in emisiunile arhicunoscutei realizatoare Oprah Winfrey. Aceasta este, in doar cateva cuvinte, Alexandra Nechita, vasluianca cu care noi toti ne mandrim, care nu uita niciodata de unde a plecat si care, luna trecuta, a implinit frumoasa varsta de 34 de ani.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: desen
Este posibil ca imaginea să conţină: desen
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.