Mon. Sep 21st, 2020

Locuri fruntase pentru sahistii vasluieni la Eforie Nord

3 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

DE PE DRUMUL DE COSTIŞE „MĂ-NTORC LA TINE, IAR ŞI IAR, MARE ALBASTRĂ”, de pe 30 august – până pe 07 septembrie, Eforie Nord
Am spus „iar şi iar” dar „sergenţii mei” au participat doar la ultimile 3 ediţii ale celui mai longeviv turneu de şah din România şi cărora le urez succes şi să aibă zile însorite pe malul mării. Trofeul Centrocoop, cel mai îndrăgit turneu de pe litoral, se află la a XXXII –a ediţie. Prima ediţie a fost organizată în anul 1988 de către Gheorghe Cristian, cel care făcea parte din grupul select al marilor organizatori de turnee la nivelul continentului european şi a continuat, an de an, ca „Memorialul Gheorghe Cristian”, datorită perseverenţei şi pasiunii depuse de doamna Lili Cristian şi dl Daniel Candea. Numele câtorva dintre câştigători ca: Spulber Cicerone, Diter Nisipeanu, Adrian Negulescu, Gabriela Olăraşu, Mihai Ghindă, Vasile Sănduleac, Nanu Ciprian, Mihai Grunberg, Lucian Gîlea, Corina Peptan ne demonstrază că festivalul şahist este unul dintre cele mai importante din ţara noastră. Demn de menţionat este faptul că la una dintre ediţii Trofeul Centrocoop a adunat la start circa 700 de participanţi – record care încă nu a fost egalat. Şi anul acesta participarea vasluienilor se face în baza proiectului “Sergenţi pe drumuri de costişe”, proiect accesat de la Primăria Vaslui, unde seniorii: Dan Prisacaru şi George Maftei, alături de veteranii: Neculai Dumitrică şi Dumitru Tamba, proaspăt laureat al Festivalului Internaţional de Şah de la Arad, împreună cu juniorii: Prisacaru Ştefan, Răzvan Dragu şi Bighiu Rares, însoţiţi de coordonatorul proiectului, vor avea posibilitatea să-şi testeze capacităţile împotriva unor şahişti mult mai experimentaţi. Sperăm “să fim pe val” şi să facem o „figură” frumoasă premergătoare participării Echipei Sergentul la Campionatul Naţional de Şah, Divizia B, Moineşti, octombrie 2019. Partidele se vor desfăşura în cadrul pitoresc pe care-l oferă tradiţionala sală de joc „Acapulco”, situată la doar câţiva paşi de malul mării.

Constantin Grosu

Gazeta de Vaslui

Locuri fruntase pentru sahistii vasluieni la Eforie Nord

In perioada 30 august – 7 septembrie a avut loc o noua editie a Cupei Centrocoop la sah. Concursul s-a desfasurat pe mai multe categorii de varsta si clasificare sportiva: copii, juniori, seniori, open si veterani. La finalul celor 7 runde sportivii vasluieni prezenti la intreceri s-au numarat printre premianti.
Au obtinut locul 2 componentii echipei de veterani, locul 2 Stefan Prisacaru, la Open 14 ani şi Locul 3 Constantin C. Grosu, la categoria veterani. Aceasta competitie a reprezentat cel mai dificil obstacol pe care l-au avut de depasit, pana acum, sahistii Clubului ”Sergentul” din Vaslui. Astfel, au participat un numar de 156 de jucători, dintre care 3 GM (mari maestri) , 4 IM (maestri internationali, 5 FM (maestri FIDE), 2 WFM (maestri FIDE feminin), 13 CM candidati de maestru), 7 WCM (candidati de maestru la feminin), coeficientul turneului fiind 1757. Felicitări merită şi Dragu Răzvan, Dumitru Tamba, Dumitrică Neculai, Dan Eduard Prisacaru şi Rareş Bighiu, sergenţi care au menţinut “pe val” sahul vasluian.
”Şi de această dată doamna Lili Cristian şi domnul Daniel Candea au demonstrat că sunt cei mai buni organizatori de concursuri internaţionale de şah şi le mulţumesc pentru condiţiile excelente create sergenţilor mei şi nu numai lor. Totodată, mulţumesc tuturor elevilor, părinţilor, animatorilor, membrilor comunităţii locale pentru participarea, implicarea şi susţinerea activităţilor de masă şi de performanţă ale sergenţilor pe perioada vacanţei care a trecut prea repede. “Ce mică-i vacanţa mare!”…dar până la viitoarea vacanţă tuturor vă doresc gânduri frumoase la început de an şcolar, să aveţi parte de bucurii, reuşite, roade bogate şi multă putere de muncă pentru a le vedea împlinindu-se! LA REVEDERE, CENTROCOOP! AI FOST DARNIC CU SERGENŢII MEI. NE-AI DAT ŞI CUPE, ŞI ARGINT ŞI BRONZ. NE REVEDEM VARA VIITOARE!”, a declarat Constantin Grosu, presedintele Clubului ”Sergentul” Vaslui. Participarea sahistilor vasluieni s-a facut pe baza Proiectului ”Sergenti pe drumuri de costise”, accesat de la Primaria Vaslui.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: ocean, cer, text, în aer liber şi apă
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, pantofi şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.