Sat. Sep 19th, 2020

Targul mesterilor populari, la Vaslui

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: text

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, cea cu numarul 17, va fi organizată in intervalul 6-8 septembrie (de vineri pana duminica) în Parcul Copou. Evenimentul, la care sunt invitați zeci de meșteri populari din diferite domenii de activitate cu tradiție în județul nostru dar si din tara a devenit de mult unul traditional. Manifestarea va fi completată, ca de fiecare dată, cu diferite momente artistice. Unul dintre aceste il va reprezenta aniversarea a zece ani de activitate a Ansamblului de dansuri populare ”Hora Vasluiului”, apartinand Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui dar și spectacolul oferit de Cosmina Adam și Lorena Oltean. Manifestarea va fi organizata de Consiliul Judetean Vaslui, CJCPCT Vaslui, în colaborare cu Primăria Vaslui si va debuta vineri, de la orele 10.00, în Parcul Copou, unde își vor expune produsele confecționate manual atât meșteri din județ cât și din țară. Nu va lipsi nici tradiționala casă moldovenească, in care ii vom gasi pe gospodarii din comuna Pogonești. Programul va cuprinde și un concurs de meșteșugit oale din lut, concurenți fiind opt copii din mediul rural care vor fi pregătiți, în prealabil, într-o tabără organizată de CJCPCT Vaslui.
”Proiectul ”Hora Vasluiului” împlinește zece ani. Acesta e si motivul pentru care invităm atât actuali cât și foști componenți ai grupului să fie prezenti pe scenă sau în public, pentru că în tabloul de final al spectacolului vom avea nevoie de fiecare în parte, pentru o horă cat mai mare”, a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.
In spectacolul primei zile, cea de vineri, 6 septembrie, vor evolua și tinerii interpreți de muzică populară Cosmina Adam și Ciprian Silași. În ultima zi de târg, duminica, 8 septembrie, începând cu orele 13.00, locuitorii municipiului nostru prezenți în Parcul Copou o vor putea urmări pe Lorena Oltean, acompaniată de formația turca de muzica traditionala Balkan Taksim.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, dungi
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni cântând la instrumente muzicale, chitară şi text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.