Sun. Oct 2nd, 2022

Donatii din Germania pentru nevoiasi

3 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare, cer şi în aer liber

Duminica, 28 iulie, membrii Asociatiei Solidar din Vaslui au fost vizitati cu donații de o delegație a Asociației „SPERO” din Germania, reprezentată de Laurian Graef, în calitate de președinte și Frank Fahrner, profesor.
Asociația „SPERO” funcționează în localitatea Eching si a fost creată cu scopul de a sprijini copiii și bătrânii din România aflați în situații defavorizate. Laurian Graef a plecat din România (mai exact din Agnita, jud. Sibiu) acum 25 de ani, însă e mereu cu gândul la cei rămași în țara natală. În prezent lucrează ca profesor la Școala cu clasele V-X din Eching (un orășel la nord de Munchen). A mai organizat acțiuni în județul Sibiu dar și în Republica Moldova. În organizarea acțiunilor de colectare este sprijinit de copiii și părinții din școala unde activează, majoritatea fiind germani!
”La Vaslui a venit pentru prima dată. Oaspeții germani au înțeles problematica socială a satelor din județul Vaslui, contextul creat prin emigrările din ultimii ani, depopularea satelor, scăderea numărului de elevi în școli. Aceste aspecte au dus la periclitarea funcționării structurilor școlare din localitățile mai mici, unele rămânând cu puțini copii. Acolo unde infrastructura rutieră e mai bună, microbuzul școlar ajută la concentrarea elevilor în structuri școlare mai mari. Acolo însă unde infrastructura rutieră e precară, microbuzele nu pot rezolva problemele astfel că se învață în școli vechi, în sistem cu clase simultane, sistem care îngreunează munca învățătorilor și educatoarelor. Bineînțeles, nici performanța școlară nu poate fi cea mai bună!”, ne-a declarat Ionel Popa, presedintele asociatiei Solidar Vaslui.
În baza unui contract de colaborare dintre Asociația „SOLIDAR” și Școala Nr.1 Voinești din com. Voinești, s-a stabilit ca donațiile să fie oferite copiilor defavorizați din Gârdești. Voinești este o comună în județul Vaslui, formată din satele Avrămești, Băncești, Corobănești, Gârdești, Mărășești, Obârșenii Lingurari, Obârșeni, Rugăria, Stâncășeni, Uricari și Voinești. Se află în partea de vest a județului, la limita cu județul Bacău. In comuna Voinești funcționează cele mai multe structuri școlare la nivel de comune din județul Vaslui. Infrastructura rutieră nu e tocmai bună mai ales în sezonul rece sau atunci când plouă. Voluntarii Asociației „SOLIDAR” au mai vizitat structuri școlare din această comună. In ultimul timp s-a schimbat situația la Stâncășeni prin construirea unui modul în care să funcționeze școala, fosta clădire fiind foarte veche și deteriorată. Se așteaptă o îmbunătățire și la Obârșeni. Din considerentele de mai sus a fost aleasa ca locație pentru derularea acțiunii satul Gârdești.
S-au oferit peste 100 ghiozdane, precum și donații constând în haine, încălțăminte, rechizite și jucării pentru copii. ”Bucuria copiilor a fost imensă mai ales că au beneficiat de posibilitatea de a-și alege jucăriile! Părinții copiilor s-au bucurat pentru că au ales hăinuțe și încălțăminte putând face economii la bugetele lor și așa sărace.
”La derularea acțiunii am fost sprijiniți de reprezentanți ai Școlii „Gârdești”, respectiv directorul Romeo Obreja, Doinita Miron, educatoare și învățător Costel Miron, cărora le mulțumim.
Asociația „SOLIDAR” a fost reprezentată de înv. Anca Roșu Flavia, prof. Octav Roșu, elevul Rareș Vezetiu (voluntari în cadrul asociației) și Ionel Popa.
Cu această ocazie am planificat noi acțiuni cu prietenii din Germania pentru perioada care urmează!
Le mulțumim pentru implicarea în acțiunile noastre sociale! Mulțumim și d-nei Paula Herlo, realizator de emisiuni la postul Pro TV, prin intermediul căreia l-am cunoscut pe Laurian Graef”, ne-a mai spus Ionel Popa!

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer, copac, casă, iarbă şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer, copac, copil, plantă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: pantofi
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, masă
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, copil

2 thoughts on “Donatii din Germania pentru nevoiasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.