Thu. Oct 1st, 2020

”Solidarii”, din nou la datorie

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, pantofi, copac, cer şi în aer liber

O noua vizita a fost facuta de cei de la Asociatia umanitara ”Solidar” din Vaslui. Ei au mers pentru a doua ora, in ultimele zile, in satul Pribesti, comuna Codaesti. Acestia au mers la 10 familii afectate de inundațiile din luna care tocmai a trecut. Dacă la prima vizită au fost prioritizate case aparținând unor familii cu copii, de data aceasta a fost vorba de case cu bătrâni. Au trecut aproape trei săptămâni de la inundații și acești oameni încă sunt afectați psihic. ”Pe una dintre bătrâne nu am găsit-o acasă, fiind internată la spital ca urmare a spaimei suferite.
Noi le-am dus haine, încălțăminte, alte bunuri casnice, inclusiv un televizor la o bătrână, la care știam că inundația a lăsat-o fără. Le-am ascultat poveștile. Majoritatea au pensii foarte mici. Majoritatea sunt afectați de diferite boli, astfel că o parte din bani se duc pe medicamente. Un bătrân de 90 ani are sondă pentru urinare. Puhoaiele i-au speriat tare mai ales că majoritatea sunt singuri. Nu au fonduri pentru a-și reface gardurile, anexele afectate sau pentru a-și cumpăra bunuri care să le înlocuiască pe cele afectate de inundații. De asigurări nu poate fi vorba. Ca în multe cazuri la noi în mediul rural, nu sunt dezbătute moștenirile astfel că firmele de asigurări nu pot încheia contracte”, ne-a spus Ionel Popa, presedintele de la ”Solidar”.
Cei afectați așteaptă un sprijin de la autoritățile locale sau de la stat. S-au depus documentații pentru obținerea unui sprijin de la Guvern dar se așteaptă aprobările. Șansele sunt mici deoarece sunt multe cazuri la nivel național.
Cei de la ”Solidar” fac un apel la cei cu potențial și cu suflet mare să-i ajute. Au nevoie de materiale de construcții dar și de bunuri în case. Lăudabil este gestul familiei Laurențiu Farcaș, din Vaslui, care schimbându-și mobila în apartament i-a contactat pe ”solidari”, donandu-ne întreaga mobilă și ei au relocat-o familiei care a fost cea mai afectată de inundații la Pribești. ”Poate mai sunt și alte persoane care pot face același gest. Ne pot contacta pe noi și promitem să le ducem la familiile afectate”, a adaugat Popa.
Voluntarii care au făcut deplasarea la Pribesti au fost: Delia-Mihaela Condaragiu, Magdalena Nechita, Eric Ozarchevici, Rareș Viziteu, coordonați de Ionel Popa, președintele asociației. Acestia le mulțumesc din suflet tuturor celor care ii susțin! Aici este mentionat in primul rand Relu Condaragiu, voluntar la Serviciul Situații de Urgență din cadrul Primăriei Codăiești.

„Binele făcut la nevoie ţi-l răsplăteşte înzecit Dumnezeu când nici nu te gândeşti” (Mircea Eliade)

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioare, copac şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.