Fri. Dec 4th, 2020

1 Iunie, Ziua Internationala a copilului

3 min read

O zi în care culorile, jocurile, cântecele, natura, oamenii, vietuitoarele se unesc pentru a oferi tot ce este mai bun si mai frumos, lor …copiilor !
O zi poate este prea puțin pentru a-i sărbători asa cum se cuvine. Intotdeauna ei vor merita mult mai mult. Sunt daruri de la Dumnezeu trimise pe Pământ, pentru a ne infrumuseta viețile. Suflete calde si pure, chipuri gingașe si inimi mult prea iubitoare, alături de ei, întotdeauna vei putea zâmbi, visa si spera. Ei reprezintă adevarata bogăție a fiecărui om.
Clepsidra timpului se scurge poate mult prea repede, iar generațiile cresc cu viteza luminii. Jocurile, cântecele, obiceiurile, tradițiile se schimba tot mereu. Copiii cresc repede, se joacă prea puțin, fiind captivati astăzi, mai mult ca oricand de tehnologie decât de ceea ce îi înconjoară. 
În graba noastră zilnică uitam, deseori, sa le acordăm atenția cuvenită, tocmai lor, celor mai importante ființe din viețile noastre. Oricat de ocupați am fi, e necesar să petrecem cat de putin, alături de ei , deoarece lor trebuie să le oferim timp de calitate si amintiri pentru o viață . 
Acest timp dedicat lor le poate asigura mediul plăcut si armonios, in care să crească, sa se dezvolte, ,sa-si puna bazele ca oameni și să se formeze frumoși, ca viitori lastari ai societății. Dacă ne dorim să avem oameni de ”calitate ” trebuie să formăm de acasă copii de ,,calitate”, cu principii, valori, temperamente, atitudini si caractere frumoase. 
Astăzi, mai mult ca oricand, radeti, cântati, dansati si fiti copii pentru o zi. Fiti trup si suflet alaturi de ei, bucurandu-va si participati la evenimentele dedicate acestei zile.
În Parcul Copou, începând cu orele 9:00, sunteti așteptați la Târgul de jucării, unde veti fi încântați de cei de la Littleimpro, care vor susține un spectacol de improvizație.
Consiliul Județean, in parteneriat cu Muzeul Județean,,Ștefan cel Mare “Vaslui , va invita la un vernisaj, o expoziție-concurs ,,Europa prin ochi de copil “, la sala ,,Arta” a Muzeului, începând cu orele 10:00.
Cei de la Silver Mall va invita alaturi de echipaje ale IPJ, ISU, IJJ si IJPF sa petreceți o zi de excepție, cu dans, muzica si multe surprize, începând cu orele 12:00. Cei mici vor putea simți ceea ce inseamna sa fii pompier, politist sau jandarm. Astfel vor avea privilegiul de a intra în minunata lume a supereroilor societății reale .
Sunt convinsă că fiecare dintre noi isi aminteste cu drag de anii copilăriei sale, de acea perioadă cand totul era simplu sau cel puțin așa părea, fără să faci mai nimic, principala ta activitate fiind joaca. Copilăria este, fara doar si poate, cea mai prețioasă perioadă din viata fiecaruia.
În încheiere tin sa evidențieze câteva citate scrise de-a lungul timpului referitor la copii si copilarie:
,,Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede si curat din adâncurile ființei si la care omenirea aleargă fara încetare sa-si potolească setea idealurilor sale de dragoste, de frumusețe, de perfectiune” (Francesco Orestano)
,,Cu cat îmbătrânesc, cu atât simt mai profund ca puținele bucurii ale copilăriei sunt cele mai bune pe care ti le poate da viata ” (Ellen Glasgow)
,,Copilăria e taina dezvăluirii viitorului ” (Grigore Vieru)
,,Copilăria este inima tuturor vârstelor ” (Lucian Blaga )
,,Când nu mai esti copil ai murit de mult ” (Constantin Brâncuși)
,,Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viata ” (Horațiu Malaele)
L. M.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.