Thu. Dec 3rd, 2020

Elevi ai Scolii ”Elena Cuza” Vaslui”, prezenti in mediul rural

2 min read

In cadrul Programului ,,Scoala altfel ”, program national care 
contribuie la dezvoltarea elevilor in ceea ce priveste competentele de învătare si abilitătile socio-emotionale, un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială “Elena Cuza” din Vaslui au fost protagoniştii unui eveniment educativ intitulat “În căutarea unui fermier în zona Oprişiţa-Laza!” la Ferma Agricolă din Oprişiţa, com. Poieneşti, organizat de conducerea Direcţiei pentru Agricultură Judeţene Vaslui.
In acest cadru, echipa de consilieri din cadrul D.A.J Vaslui, alcatuită din Gigel Crudu, director executiv al DAJ Vaslui, Cristina Ionescu, Felicia Casu, Cristina Vieru, Ana-Maria Iurea si Liviu Badarau, a răspuns afirmativ si a organizat această excursie cu scopul de a îndruma si a consolida ,,pe teren” cunoştinţele predate la orele de biologie prin identificarea plantelor de cultură prezente în alimentaţie cu spaţiul geografic din care provin.
Astfel, în vederea unei abordări motivante, de stimulare a imaginaţiei elevilor, directorul Gigel CRUDU a prezentat cele mai importante noţiuni legate de agricultura judeţului Vaslui, amintind atât de suprafaţa agricolă a judeţului Vaslui, culturile agricole, precum si de materiile prime si produsele rezultate din acestea. 
In cadrul Fermei Agricole Oprişiţa, com. Poieneşti-Vaslui, elevii prezenţi în excursie au fost extrem de interesati de informaţiile agricole primite astfel, participând activ la întrebările referitoare la consumul de produse sănătoase, românesti. 
Un moment mult a steptat dar si cel care a adus cele mai multe zâmbete pe chipurile copiilor a fost vizita la moara de grâu din comuna Laza, respectiv în depozitul de cereale din incinta aceleiasi ferme, acolo unde copiii au avut posibilitatea să se joace, să facă fotografii în utilajele agricole precum si să deguste produse traditionale realizate de soţia fermierului. 
”Este o bucurie imensă pentru copii să le dăm posibilitatea trăirii sentimentului de apartenenţă, să determinăm creşterea stimei de sine şi a personalităţii acestora. Mulţumim specialiştilor care ne-au ajutat în organizarea excursiei precum şi celor care au gândit la nevoia copiilor de a explora natura şi domeniul agricol vasluian” a spus prof. Aniţa Avram Rusu.
,,Mă bucur de orele petrecute alături de elevii si profesorii Şcolii Gimnaziale “Elena Cuza” Vaslui, care ne-au dat posibilitatea să fim de ajutor în transmiterea informaţiilor privind domeniul agricol vasluian. Contextul nonformal oferit de această excursie a făcut posibilă aprofundarea cunoştinţelor cu mai mare uşurinţă, din partea elevilor, evidenţiindu-se astfel şi utilitatea acestora în viitor”, a declarat directorul Gigel Crudu.

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, casă, plantă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 15 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, copac, cer, copil, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, copac, copil, cer, pantofi, în aer liber şi natură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.